U mediteranskom plesnom centru

SLUŠAMO POKRETOM - USKLADIMO TIJELO I MISLI Besplatna radionica plesa ovog vikenda u Savičenti  

| Autor: Zoran ANGELESKI

Pod vodstvom plesne umjetnice i pedagoginje Ivane Pavlović, a u svrhu razvoja psiho-fizičkih sposobnosti te poboljšanja razumijevanja plesa kao umjetnosti, danas i sutra od 10 do 13 sati u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu održat će se treća po redu dvodnevna radionica pokreta i plesa za djecu i mlade te osobe srednje i starije životne dobi.

Radionica se održava u sklopu dvogodišnjeg projekta "Nevidljiva Savičenta - prevođenje tradicije u suvremenu kulturu".

Kroz radionicu pod nazivom 'Slušamo pokretom' koristeći pokret i ples polaznici će istraživati kako slušati sebe, druge i kako uspostaviti odnos povjerenja. "Slušati sebe uspijevamo kada smo prisutni u trenutku, kada su tijelo i misli usklađeni", ističu organizatori.

Zagrijavanjem i pokretanjem tijela polaznici će kreirati vlastiti ples, poigrati se vlastitim mislima i istražiti kako su oni isprepleteni. Nakon toga će kroz različite vježbe i igre osvijestiti kako neverbalnim putem usmjeriti pozornost na druge, slušati ih i zajedno kreirati razgovor, odnosno ples. Polaznici se pozivaju da na radionicu dođu u ugodnoj odjeći i obući kako bi se slobodno mogli kretati.

Ukupna vrijednost projekta 'Nevidljiva Savičenta' iznosi 2,27 milijuna kuna, od čega ga Europski socijalni fond sufinancira s nepuna dva milijuna, a državni proračun s 340 tisuća kuna; a provodi ga Općina Svetvinčenat u partnerstvu s udrugama civilnog društva Šikuti Machine, Apoteka - Prostor za suvremenu umjetnost, Mediteranski plesni centar (ZPA) te Povijesna udruga Kaštel.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter