treća po redu

SAVIČENTA Plesna radionica "Slušamo pokretom"

| Autor: Vanesa BEGIĆ

U Mediteranskom plesnom centru, u sklopu dvogodišnjeg projekta "Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu", održat će se treća po redu dvodnevna radionica pokreta i plesa za djecu i mlade te osobe srednje i starije životne dobi u svrhu razvoja psiho-fizičkih sposobnosti te poboljšanja razumijevanja plesa kao umjetnosti.

Voditelji radionica su pedagozi i plesni umjetnici u području suvremenog plesa. Kroz radionicu "Slušamo pokretom" koristeći pokret i ples istraživat će se kako slušati sebe, druge i kako uspostaviti odnos povjerenja.

Radionica će se realizirati uz poštivanje svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite. Voditeljica je Ivana Pavlović. Kao izvođačica i koautorica surađuje s brojnim koreografima i autorima, kako domaćim tako i inozemnim (Irma Omerzo, Natalija Manojlović, Ana Kreitmeyer, Zrinka Šimičić, Sonja Pregrad, Vilim Matula, Anton Lachky, Bo Madvig, Alice Chauchat). Kroz svoje umjetničko djelovanje razvijala je poseban interes za improvizaciju i suradnju s glazbenicima i skladateljima kroz projekte i festivale. Prijave se zaprimaju do 10. lipnja, a kontakt je 098/1975-666. Nevidljiva Savičenta - prevođenje tradicije u suvremenu kulturu, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, provodi Općina Svetvinčenat u partnerstvu s udrugama civilnog društva: Šikuti Machine, Apoteka - Prostor za suvremenu umjetnost, Mediteranski plesni centar (ZPA) i Povijesna udruga Kaštel.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter