MILE KEKIN

Frontmen kultnog benda "Hladno pivo", uoči velikog koncerta na Sea Star Festivalu: U UMAGU MOŽETE OČEKIVATI NEOČEKIVANO

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Lakše je popit i zapjevat nego otići na ulice i protestirati. A veći je i gušt i bolji je izbor pića. A možda je i ljudima dovoljno dobro. A možda su izgubili vjeru da će protestom nešto promijeniti. Nemam pojma. To je zapravo i najveći uspjeh današnjih političkih elita. Uspjeli su uvjeriti glasače da su svi političari isti. Na taj način glasaju pretežno njihovi klijenti dok ovi drugi uživaju u spokoju koju nosi spoznaja da su svi isti, kaže Kekin

 

Uz već poznate svjetske zvijezde, na ovogodišnjem Sea Star Festivalu, koji se održava od 23. do 26. svibnja, nastupit će i najveći regionalni punk rock bend Hladno pivo. Na veliku pozornicu stižu Mile Kekin i ekipa, i to ne samo kao zvijezde u svom žanru, već i kao povijesno važan bend koji je u proteklih 30 godina osvojio srca čitave regije. Značaj Hladnog piva nemoguće je svesti na puku diskografiju koja obuhvaća osam antologijskih studijskih albuma. Od prvijenca "Džinovski" kojim su odmah opčinili tisuće buntovnika, preko svih naknadno objavljenih albuma, stilski su se razvijali i publici servirali nova glazbena otkrivenja nikad ne odustajući od svoje vatrene punk/rock životne energije. Uvijek oštri, nikad ponavljajući, spremni na promjene i istraživanja, svjesni značaja i onih najranijih pjesama, uspjeli su punk kao alternativni žanr demistificirati mainstream publici te im ga približiti i učiniti urnebesno zabavnim. Ususret velikom koncertu na najatraktivnijoj pozornici kojom se već krajem svibnja otvara ovogodišnja koncertna sezona na Jadranu i šire, postavili smo frontmenu Hladnog piva "još par pitanja".

Na jesen ponovno u studio

- "Na ovim prostorima lijepih stvari ima", a mnogima je to, između ostalog, i postojanje Hladnog Piva. Glazbeno ste aktivni evo već 31 godinu. Koliko su se i na koji način u tom periodu promijenile vaša inspiracija i vaše aspiracije?

- Izvor inspiracije je ostao isti. Pratim što se događa oko mene i u meni, pazim da ne oguglam na male stvari, izbjegavam sisače energije i isprazna kurtoazna čavrljanja o ničemu. Što se aspiracija tiče, one su prvenstveno egoistične i osobne. Gledam da uživam u poslu koji radim, da ne poludim i padnem u depresiju, a to nije uvijek lako. Naročito danas , kad jedan Youtube video otvaranja kinder jaja ima milijun puta više pregleda od nove pjesme u koju si uložio dušu i tijelo.

- Najavljeno je da ćete u toku ove godine raditi i na novom albumu. Kako napreduje taj projekt, u kojoj ste fazi i kada bi album mogao biti objavljen?

- Radimo stidljivo na novim stvarima. Već smo jednu pjesmu skoro zgotivili. Do kraja ljeta imamo preko tridesetak svirki što znači da smo minimum mjesec i pol na putu. Zato sumnjam da ćemo prije jeseni krenuti u ozbiljnije radove oko albuma.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of