PULA

NAJBOLJE OD GASTRO SCENE NA JEDNOM MJESTU U samom centru grada Hotel Amfitetar i Denis Zembo  otvorili trodnevnu gastro manifestaciju GASTRO BUZZ FESTIVAL

| Autor: Lara BAGAR


Gastro Buzz festival udahnuo je život u grad. U samom centru grada Hotel Amfitetar i Denis Zembo jučer su otvorili trodnevnu gastro manifestaciju Gastro Buzz festival. Otvorenje je pripalo najboljima - chefu Mati Janković, uljaru Sandiju Chiavalonu i vinaru Ivici Matoševiću koji su se udružili u nezaboravnoj VIP večeri o četri slijeda, tri vina i tri ulja. Mate Janković bio je zadužen je za jelo, dok su naš najpoznatiji vinar i uljar bila dostojna podrška u vidu vina i ulja. Ovakvu gastro manifestaciju nisu propustili ni direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj sa suprugom, dogradonačelnik Pule sa suprugom i svi ljubitelji zanimljivih gastro okusa kakva se ovih dana serviraju.

Istovremeno je živahno i opušteno u lounge gastro atmosferi u paralelnim kućicama i okolnom malom prostoru koje je pretvoren u pravi mali gastro kutak. U jednoj kući nude se fantastične pize od rižinog, sojing ili durum brašna pazinske hiz pizerije Pazin Zapad. Pršut Tomasu mamio je bojom i mirisom u dugoj kućici, da ne govorimo o burgerima koje je pripremila nova kulinarska nada Ivan Medić. Burger s jezikom, da se ugrizeš za jezik koliko je dobro! Sorbet sa teraninom ili đinom kao piće dobrodošlice i uvertira u večer uz ritmove Gina iz JinxieGroova. Od pića može se birati- od Aura rakija; Medeje, Teraboto, Oia Viva do craft piva Kampanjole i Bura Brewa.

Večeras će sudionici će moći uživati u vrhunskom sladoledu Karuba. Radi se o novitetu na tržištu koji sadrži isključivo prRiodne sastojke bez aditiva poput pasti. Posjetitelji će imati priliku ekskluzivno prvi probati okuse od vanilije, čokolade i voća. Okus od lješnjaka biti će veganski tj. bez mlijeka. Burgere će pripremati Medić i Zembo, a za vegane u će biti tajlandski curry i vege tortilja.

"Ako ovo bude dobro, nadamo se da će drugo izdanje biti 18. srpnja. Očekujemo da dodatnom ponudom kreiramo pozitivnu atmosferu bez straha. Poštujemo mjere kućica te smo samo sedam, uzeli duplo manje stolova, ali se jako plašimo subote jer su rezervirani sve hotelske sobe i svi su se naoštrili. Mi smo sada na nekih 36% posto od prošle godine", optimistično je organizator Denis Zembo i kucnuo u drvo.

Na terasi hotela Amfitetar u dane vikenda održati će se sajam OPG-ova gdje će se naći proizvodi poput sira, pršuta, domaćih proizvoda, meda, rakija, likera, vina, maslinovog ulja… Poseban dio ponude sastojati će se od eko, bio i organskih proizvoda Večernji program nastaviti će se do nedjelje i trajati će od 19 do 01 sati ujutro. Mali događaj za velike gurmane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum