ZAGREB

Zagrebačka filharmonija i Sandra Bagarić predstavili CD operetnih evergreena

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka filharmonija i Sandra Bagarić predstavili su u utorak u Zagrebu CD sastavljen od operetnih evergreena "Happy End", izrazivši uvjerenje da će naći put do publike.

Vjerujemo da će glazbeni brojevi, operetni evergreeni iz pera Straussa, Lehara, Kalmana, Albinija, Tijardovića i drugih, glazba koju svi poznajemo, teme bliske svakom srcu, naći put do duša slušatelja, rečeno je na predstavljanju.

Ovo je presjek mog cjeloživotnog stvaranja koji je trebao biti objavljen prije dvije godine za 25. obljetnicu karijere, ali se tome ispriječila korona, kazala je Sandra Bagarić i dodala da je vrijeme da "životu opet vratimo boju".

CD, na kojem su i neke skladbe iz naftalina, ima sretan završetak, i vjerujem da će ljude taknuti ovaj sat glazbe, kazala je.

Nosač je snimljen u suradnji sa solistima Kazališta Komedija Vlatkom Burić Dujmović, Đanijem Stipaničevim i Draženom Bratulićem i pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića. Producent je Krešimir Seletković, a CD je objavljen u nakladi kuće Nota bene.

Krešimir Batinić pohvalio je izbor glazbe i kazao da je opereta u rangu sa svim drugim žanrovima, te dodao da su ga posebno ponijele Kálmánove čardaš skladbe.

Direktor izdavačke kuće Nota Bene Mladen Malek kazao je da među skladbama ima i onih koje su prvi put snimljene od sedamdesetih godina. Objasnio je da se uloga nosača zvuka promijenila, ali da fizički nosači, koji se mogu dotaknuti, još uvijek imaju sljedbenike.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum