ZAGREB

Ž. Lovrenčić dopisna članica Hispanoameričke književne akademije 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska književnica, prevoditeljica i hispanistica Željka Lovrenčić postala je dopisnom članicom Hispanoameričke književne akademije (Academia Hispanoamericana de Buenas Letras) sa sjedištem u Madridu, objavilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

DHK napominje kako je Hispanoamerička književna akademija sa sjedištem u Madridu prestižna udruga koja djeluje na čitavom hispanskom području i blisko surađuje sa svjetski poznatom zakladom Andrés Bello. 

Članovi Akademije su ugledni filolozi, lingvisti, teoretičari književnosti i književnici sa španjolskoga govornog područja. Oni odobravaju financijsku potporu izdanjima knjiga na španjolskom jeziku, sudjeluju na književnim susretima i predavanjima te  djeluju u međunarodnim povjerenstvima za dodjelu književnih nagrada.

Sjedište Akademije je u Madridu, a podružnice ima u Argentini i Kolumbiji. Predsjednik joj je Eduardo Pilía iz Argentine, a dopredsjednik čileanski književnih hrvatskih korijena Andrés Morales Milohnic.  

Željka Lovrenčić uspješna je književna poveznica između hispanskoga svijeta i Hrvatske. Autorica je 17 knjiga i pjesničkih panorama, urednica 17 izdanja i prevoditeljica 62 knjige. Živjela je u Meksiku i Čileu, a obišla je mnoge zemlje Latinske Amerike, među kojim i Kubu, Kolumbiju, Ekvador, Kostariku, Panamu, Argentinu, Urugvaj, Paragvaj, Boliviju, Peru i Dominikansku Republiku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater