ZAGREB

Krležini dani u Osijeku od 7. do 10. prosinca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Od 7. do 10. prosinca održat će se "Krležini dani u Osijeku", po 32. put.  

Okosnica programa te tradicionalne, teatrološko- kazališne manifestacije je znanstveni skup pod nazivom "Devedesete u hrvatskoj dramskoj književnosti i kazalištu, drugi dio", sa više od 30 sudionika, a uvodno izlaganje o svome spisateljskom radu imat će Borivoj Radaković.

Kako se ističe u najavi, riječ je o drugom u nizu tematski povezanih skupova kojim će se, na poticaj Odsjeka za povijest hrvatskoga kazališta HAZU, u sljedećih nekoliko godina obraditi hrvatska drama i kazalište u protekla tri desetljeća (1991.–2020.) te početi rad na ispisivanju skupne povijesti suvremene hrvatske dramske književnosti i kazališta.

Program ovogodišnjih Krležinih dana uključuje i izložbu "Beskompromisno svoja – kostimografkinja Ika Škomrlj Ajki" autorica Martine Petranović i Ivane Bakal u organizaciji ULUPUH-a, Zagreb. Također, u programu je predstavljanje zbornika s prošlogodišnjih Krležinih dana te nekoliko recentnih teatroloških izdanja, a bit će prikazane i dvije kazališne predstave, "Zmajevi koji ne lete" Ivane Šojat i "Viđenje Isusa Krista u kasarni V. P. 2507" Ive Brešana.

"Krležini dani u Osijeku" održavaju se u suorganizaciji Odsjeka za povijest hrvatskoga kazališta HAZU, Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku i osječkog Filozofskoga fakulteta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater