"KARST.LAND / KRAŠKI KRAJOLICI"

Večeras u labinskoj Gradskoj galeriji samostalna izložba Michaela Goldgrubera

Arhiva/Ilustracija

Arhiva/Ilustracija


Gradska galerija Labin nastavlja sa realizacijom projekata međunarodne suradnje pa tako za kraj ovogodišnje izložbene sezone predstavlja renomiranog austrijskog autora Michaela Goldgrubera. Izložba se otvara večeras u 19 sati u labinskoj Gradskoj galeriji

- Od bilateralnog projekta "Godina kulture Hrvatska - Austrija 2017." proteklog pod geslom "Doživjeti kulturu zajedno" naše su se dvije zemlje još više kulturno zbližile, a sa svakim novim projektom ovaj se odnos još i dodatno obogaćuje i produbljuje. Izložba "KARST.LAND, Kraški krajolici" još je jedan zajednički projekt kojim izražavamo kulturnu povezanost naših dviju zemalja, ističe se u najavi izložbe.

Napominje se i da Michael Goldgruber uglavnom radi s fotografskim i filmskim medijima, a bavi se kompleksnim odnosom čovjeka i prirode obilježenim medijski evociranim klišejima i romantičnim lajtmotivima, ali i ekonomskim interesima i ekološkim propitivanjima.

- Tako uz pojmove autentična priroda, divljina ili netaknuti krajolik stoje i pojmovi kontrola, regulacija, premjeravanje i upravljanje. Imajući to na umu, umjetnik se sa svojim kamerama uvijek ponovno vraća na hrvatsku obalu u potrazi za fotografijama i kadrovima koji odražavaju ovaj odnos. Radovi izloženi na ovoj izložbi nastali su tijekom njegovih redovitih boravaka u Istri, većinom na Rtu Kamenjak južno od Pule te u rudarskim predjelima u okolici Labina. Za svojih pohoda snimio je fotografije koje govore o čežnji za netaknutom, veličanstvenom prirodom, ali koje istodobno u sebi nose i kulturološku konstruiranost te iste žudnje, piše u najavi izložbe. (B. Bi.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum