Treći Backstage Live Pula 

U INK FORQ I ANTONIO SÁNCHEZ SPECIAL QUARTET with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley

| Autor: Mladen RADIĆ
FORQ

FORQ


Čak dva inozemna jazz kvarteta koji okupljaju vrhunske jazz glazbenike, ovoga će ljeta obogatiti kulturnu, a ujedno i turističku ponudu u Puli, a održat će se u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. U sklopu jazz festivala 3. Backstage Live Pula 2021. u utorak 6. srpnja u 21 sat nastupa američki instrumentalni fusion kvartet Forq, a u četvrtak 15. srpnja u 21 sat stižu Puljanima i Puljankama već dobro poznata imena - Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley.

Ovi glazbenici trebali su nastupiti već prošloga proljeća u Puli, no Festival je zbog pandemije koronavirusa morao biti odgođen.

"Intencija Backstage Live Pula Festivala je da se čuju što je moguće različitije vrste glazbe i da se razbije taj stereotip o jazzu kao glazbi za intelektualce, glazbi koja nije za svakoga. Antonio Sanchez je stari znanac hrvatske publike jer je u Hrvatskoj nastupao kao bubnjar Dianne Reeves i Pata Methenyja", istaknuo je pokretač i organizator festivala te strastveni ljubitelj jazza Dražen Kokanović.

Fusion bandu Forq, koji je osnovao osnivač legendarne grupe Snarky Puppy, ovo je prvi hrvatski nastup. Band izvodi dinamičnu glazbu i posvećen je istraživanju novih zvukova. Grupu čine četvorica sjajnih improvizatora, ali najnevjerojatniji dojam ostavljaju njihove neobične i nezaboravne skladbe koje donose mješavinu žanrova. Sastav su utemeljili klavijaturist Henry Hey, koji je svirao s Davidom Bowiejem, Empire of the Sun i Jeffom "Tainom" Wattsom, i basist Michael League, Grammyjem nagrađeni voditelj sastava Snarky Puppy.

Antonio Sánchez, višestruko nagrađivani i jedan od najtraženijih bubnjara na međunarodnoj jazz sceni, ovoga puta u Pulu dolazi kao dio supergrupe talentiranih glazbenika a to su Miguel Zenon (alt saksofon), Scott Colley (kontrabas) i Donny McCaslin (tenor saksofon). Repertoar ove super grupe s korijenima u tradiciji i modernim zaokretom, pruža očaravajuću glazbenu avanturu u svakom trenutku. Podsjetimo, McCaslin, Sanchez i Colley već su nastupali u Puli kao dio zajedničkog projekta.

Sánchez je snimao i nastupao na turnejama uz glazbenike kao što su Chick Corea, Gary Burton, Kenny Werner, Charlie Haden, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dee Dee Bridgewater i Dianne Reeves. Surađuje i s novijom generacijom glazbenika među kojima su i Joshua Redman, Chris Potter, John Patitucci, David Sanchez, Marcus Roberts, Avishai Cohen, Miguel Zenon, Scott Colley, Dave Samuels, Luciana Souza, Billy Childs i Claudia Acuña. Osim toga, vodi i vlastite sastave s kojima je snimio sedam albuma. U ostvarenju tih projekata uz njega su svirali slavni glazbenici, među ostalima Joe Lovano, Pat Metheny, Chick Corea, Christian McBride, Brad Mehldau, John Scofield i Miguel Zenon.

Ograničen broj ulaznica bit će uskoro u prodaji online na ink.hr i na blagajni Istarskog narodnog kazališta. Koncert će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama koje će vrijediti na dane koncerata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini