ZANIMLJIV OVOTJEDNI PROGRAM

LABIN ART REPUBLIKA: Klasika, jazz i hit predstava Tarika Filipovića

Večeras je na programu hit monodrama Tarika Filipovića "Ćiro" * Kraj tjedna donosi čak tri koncerta labinske Jazz Republike, a nastupaju Franko Krajcar i Indivia, Sick Sheets i Robert Mikuljan

| Autor: Branko BIOČIĆ
Tarik Filipović u monodrami "Ćiro" (Snimio Danilo Memedović)

Tarik Filipović u monodrami "Ćiro" (Snimio Danilo Memedović)


Dašak kulture i umjetnosti prethodnih je dana osvježio starogradsku jezgru Labina i podsjetio na vremena kada je gotovo svaki srpanjski i kolovoški datum bio rezerviran za poneko ART događanje. Posljednjih godinu i pol dana živimo jedan drugačiji život, naučili smo na vlastitoj koži što je oprez, odgovornost i odricanje. Međutim, i u tim okvirima moguće je, uz poštivanje dobro nam znanih mjera, pronaći malo zadovoljstva i ispunjenja - tako da ni ovaj tjedan labinska publika neće ostati uskraćeni za toliko potrebnu dozu kulture. Tako je sinoć na programu bio prvi koncert ciklusa "Klasično ljeto", u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Labin na platou ispred labinskog Narodnog muzeja. Nastupio je kvartet "Musica Viva", kojeg čine eminentni zagrebački umjetnici, članovi Zagrebačke filharmonije, solisti i profesori Muzičke akademije u Zagrebu.

Besplatne ulaznice i ograničen broj posjetitelja

Prvih stotinu sretnika ima priliku večeras pogledati hit monodramu Tarika Filipovića "Ćiro", legendarnu predstavu koju jedan od najpopularnijih domaćih glumaca i voditelja izvodi već punih 20 godina. Izvedba na labinskoj "Špini" počinje u 21.30 sati, a ulaz je moguć isključivo uz predočenje ulaznice, koja se besplatno može podići u Turističkom info uredu na Titovom trgu u labinskom starom gradu. Svaka osoba može podignuti najviše četiri ulaznice, a iste se mogu i rezervirati telefonski pozivom na broj 052/852-399.

Kraj tjedna donosi čak tri koncerta labinske Jazz Republike, a prvi od njih održat će se u petak 9. srpnja na "Špini", s početkom u 21.30 sati. Kako zvuči suvremeni spoj lokalnog melosa, etna i jazza vjerno će dočarati istarski glazbenik Franko Krajcar u pratnji svoje vjerne Indivie. Ulaz je besplatan, a broj posjetitelja je ograničen na 100.

Glazbeni vikend u amfiteatru na Dubrovi

U subotu 10. i nedjelju 11. srpnja jazz se seli u čarobni amfiteatar Parka skulptura Dubrova. Prvoga dana ovog glazbenog vikenda u parku će od 21.30 zasvirati labinskoj publici dobro znani i dragi Sick Sheets, lokalni kvartet akademski obrazovanih profesora glazbe, s nesvakidašnjim autorskim repertoarom progresivnih i složenih, ali izrazito interesantnih i ugodnih jazz-rock kompozicija, s uplivima psihodelije i cabaret ugođaja. Jazz Republiku u nedjelju, 11. srpnja, također u 21.30, zatvara dobro znani labinski virtuoz i izvođač koji je vjerojatno najviše puta nastupio na labinskim jazz večerima: Robert Mikuljan sa svojim kvintetom vrsnih glazbenika. Na programu je pravi, izvorni jazz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini