u Muzeju suvremene umjetnosti Istre

S Robertom Paulettom kroz izložbu "Veruda Boogie - Woogie"

| Autor: Zoran ANGELESKI
Robert Pauletta

Robert Pauletta


Tri subote za redom, počevši preksutra u 11 sati u Muzeju suvremene umjetnosti Istre, posjetitelji recentne samostalne izložbe Roberta Paulette "Veruda Boogie-Woogie" moći će u izravnoj interakciji i komunikaciji s umjetnikom saznati više detalja o samim izlošcima, procesu njihova nastanka, o pričama koje se kriju iza samih radova, o načinu razmišljanja i djelovanja jednog od naših najzanimljivijih i najproduktivnijih umjetničkih osobnosti.

Zbog pandemije koronavirusa, ovi susreti organizirani su za manje grupe posjetitelja, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Na ovoj izložbi umjetnik predstavlja recentnu produkciju, 60-ak šezdesetak radova nastalih 2019. te u većoj mjeri nastalih ove 2020. godine koju, kako i sam naziv izložbe daje naslutiti, posvećuje upravo Verudi, pulskoj gradskoj četvrti u kojoj živi i stvara gotovo puna četiri desetljeća.

Kako je napisala ravnateljica MSUI-a i kustosica Ketrin Milićević Mijošek, izložba "Veruda Boogie - Woogie" (uz to što otvoreno priziva aluzije i odaje počast nizozemskom slikaru i teoretičaru Pietu Mondrianu i njegovim najpoznatijim, a ujedno i posljednjim djelima Broadway Boogie - Woogie, 1942./43. i Victory Boogie - Woogie, 1944.), u prvi plan postavlja sam proces nastajanja umjetničkog djela, pa i izložbe kao cjelovite forme prezentacije u kojoj je umjetnik ne samo generator i pokretač, već onaj koji nam upravo uživajući u tom procesu, prenosi priču, koliko njegovu, toliko našu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum