RIJEKA

Praizvedba hrvatske inačice predstave za djecu "Oh la la"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska inačica predstave za djecu "Oh la la" autora Bernarda Friota i Hervea Tulleta u režiji Mateje Bizjak Petit, praizvedena je u petak u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.

 Predstava je nastala u koprodukciji ovoga riječkog kazališta, Dječje kuće umjetnosti iz Ljubljane i Kolektiva Ma-Théâ Centra za dječju kreativnost Tinqueux iz Francuske te je sastavni dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

 Predstava je osmišljena i izvodi se kao pjesnička monodrama troje glumaca na tri jezika – francuskome, hrvatskome i slovenskome. Prvotna je ideja bila da za praizvedbu u Rijeci pojedine scene izvode sva tri glumca, što u trenutnoj situaciji nije moguće, ali se u predstavi ipak mogu čuti sva tri jezika.

 Koncept velikoga francuskog ilustratora i likovnog umjetnika Hervé Tulleta "Ideal Expo" poslužio je kao polazna točka za stihove poznatoga francuskog književnika i pjesnika za djecu Bernarda Friota i njihovo postavljanje na scenu.

Hrvatsku inačicu predstave izvodi Petra Šarac, u francuskoj nastupa Benoit Flament, a u slovenskoj Matic Lukšič.

U autorskom timu su i scenografkinja i autorica lutaka Véronique Canevet, skladatelj Damien Félix i suradnica za scenski pokret Barbara Kanjc, a svjetlo su oblikovali Mateja Bizjak Petit i Sanjin Seršić. 

 Partner projekta je Festival Mondial des théâtres de Marionnettes, Charleville-Mézières iz Francuske, a podupiru ga DRAC Grand Est, iz Francuske te Francuski kulturni institut iz Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini