RIJEKA

Premijera predstave "Sretna kućica" u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka 4. lipnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstava "Sretna kućica" Ivane Đule i Milice Sinkauz u režiji Morane Dolenc premijerno će se izvesti u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka 4. lipnja, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u Rijeci u ponedjeljak.  

 Đula i Sinkauz su tekst napisale prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas, o kojoj se govori o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana.

 Na sceni nastupa glumac Zlatko Vicić, interpretirajući sve uloge.

 Ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Magdalena Lupi Alvir istaknula je da je u predstavi riječ o snazi zajednice, humanosti i vrijednosti čitanja. Ovime se ujedno počinje obilježavati 60. godišnjica osnutka ovog kazališta, kazala je.

Redateljica Dolenc je navela da je za nju "sretna kućica mogućnost dolaska u GKL Rijeka i suradnje s divnim timom". Ovo je prekrasan priča o značenju energije i sinergije, istaknula je.

Autorica scenografije i lutaka je Luči Vidanović, a skladatelj je Sandy Bratonja. Ivana Đula je i dramaturginja predstave.

Kako je kapacitet gledališta smanjen zbog odredbi o obaveznom razmaku, predstava će se igrati u premijernom bloku 4., 5. i 6. lipnja. Namijenjena je za djecu stariju od tri godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini