ZAGREB

Plesna predstava "NNNI" u subotu premijerno u ZPC-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Zagrebačkom plesnom centru, u subotu 19. rujna, premijerno će biti izvedena plesna predstava "NNNI", autorice i koreigrafkinje Katarine Đurđević, koja kroz pokret propituje koliko vanjske okolnosti utječu na mogućnost uspostave unutarnje emocionalne harmonije.

Kako se ističe u najavi, "NNNI" je interaktivna plesna predstava koja kroz meditaciju, iluziju i tijelo izvođača propitkuje u kojoj mjeri sve veći stresovi i zahtjevi naše svakodnevnice te naše životne priče i prošlost, često obilježene raznim patnjama i traumama kontroliraju i našu sadašnjost.

"Propitkuje koliko su unutrašnji mir i radost življenja naši izbori, a koliko stanje uvjetovano svijetom i okolnostima izvan nas. Postavlja pitanje da li je moguće i u kojoj mjeri uspostaviti emocionalnu harmoniju u svijetu koji nas okružuje gdje laž, licemjerje i korupcija vladaju, gdje smo okruženi ljudima bez empatije, demokratičnosti i morala. Postavlja pitanja i ostaje u njima, otvarajući prostor za publiku da sama krene u odgovore", stoji u najavi.

Autorica i koreografkinja je Katarina Đurđević, a koautorica Dunja Pačirski, uz umjetničke suradnike Luciju Šerbedžiju, te Nataliju i Leonarda Krakića. Predstavu izvode plesačice suvremenog plesa i koreografkinje Adrijana Barbarić Pevek, Andrea Jandrić (ZPA), Petra Valentić (ZPA) i koautorica Dunja Pačirski. Autorsku glazbu potpisuje Robert Nappholz / Audio studio Debelji.

Predstava je produkcija Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom