ZAGREB/ŠIBENIK

"Opera pod zvijezdama" na šibenskoj Tvrđavi Barone

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Kulturno-umjetnički program na šibenskoj Tvrđavi Barone pod nazivom "Strana B" nastavlja se u utorak, 11. kolovoza nastupom mezzosopranistice Nere Gojanović i pijanistice Gordane Pavić u društvu tenora Vladimira Garića.

Dvije šibenske umjetnice iza sebe imaju petnaestogodišnju suradnju u kojoj broje preko 500 nastupa, no svaki put iznova oduševljavaju svježim konceptima, novim programima i vrhunskom izvedbom, stoji u najavi.

"Opera pod zvijezdama" naziv je programa u kojemu će im se u Šibeniku na pozornici pridružiti operni solist i jedan od 4 tenora, Vladimir Garić.

Na repertoaru će se naći zahtjevne arije iz poznatih svjetskih opera poput Bizetove "Carmen" i Mascagnijeve "Cavallerie Rusticane", te arija iz Tijardovićeva "Spli'skog akvarela", u kojem Garić nosi ulogu Tonča Morovica.

Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta Tvrđave Barone je ograničen pa se posjetiteljima preporuča što raniji dolazak. Također, posjetitelji se mole za razumijevanje ukoliko ne budu mogli prisustvovati koncertu zbog popunjenosti kapaciteta.

Organizator događanja, Tvrđava kulture Šibenik ističe kako će se događanje održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater