ZAGREB

Novi ciklus "Lisinski Atrium" na otvorenom kod Lisinskog

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog najavila je novi ciklus "Lisinski Atrium", čiji bogati glazbeni program na otvorenom u prolazu između Hrvatske matice iseljenika i Dvorane počinje 21. svibnja nastupom Zagrebačke filharmonije.

"Valovi virusa i udarci potresa bili su nas prisilili da zatvorimo koncertnu dvoranu. Od ožujka 2020., 237 dana, 20 sati, 30 minuta i 0 sekundi živjeli smo mučni kalendar tišine u Lisinskom. Tek što smo se u studenome prošle godine kratko oglasili, nova nesreća u prosincu nas je ponovno prognala i osudila na muk", ističu iz Lisinskog.

"Uz srdačnu i nesebičnu pomoć naših prijatelja u glazbi, kazalištu, plesu… odlučili smo zastrašujućoj tišini suprotstaviti umjetnički čin, a još uvijek ranjen, slomljen i oštećeni svod Lisinskog zamijeniti otvorenim nebom", dodaju.

Novu "pozornicu otvorene slobode" Lisinski je pronašao u prolazu između Hrvatske matice iseljenika i Dvorane, gdje će se održavati novi ciklus "Lisinski Atrium".

Ciklus će u petak, 21. svibnja, svečano otvoriti Zagrebačka filharmonija, a za sada su već najavljeni koncerti Amire Medunjanin (23. svibnja) i nastup Željka Pervana (25. svibnja) te koncerti Jacquesa Houdeka (27. svibnja, 3. lipnja, 10. lipnja) i Zdenke Kovačiček & Greenhouse Blues Benda (29. svibnja).

U lipnju su u programu i premijera predstave "Tesla" (1. lipnja), te nastupi Drage Diklića (5. lipnja), Mie Dimšić (6. lipnja), Lada (8. lipnja), Lane Kos (12. lipnja) i Marka Tolje (13. lipnja), a ciklus se nastavlja i u ostatku lipnja, srpnju, rujnu i listopadu.

"Nastavljamo graditi mostove i razmicati granice, povezivati različite umjetničke vrste, glazbe, osjećajnosti, ukuse i vrijednosti. Nitko to ne može niti čini bolje na jednome mjestu i u jednome programu kao Lisinski. Sada nam je doista samo nebo granica, a zvijezde putokaz", poručuju iz Lisinskog.

Pojedinačne ulaznice dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom