jubilarno izdanje

MONTE LIBRIĆ: Librić Zoo Park ovogodišnja tema pulskog Festivala dječje knjige

Monte Librić za svoj petnaesti jubilej priprema festival kojim će baš kao i prije korone uživo ugostiti brojne pisce i spisateljice za djecu, promovirati najnoviju produkciju hrvatske dječje književnosti, organizirati literarne radionice, kazališne predstave i mnoge druge zanimljivosti koje su vezane uz promicanje knjige i čitanja * Ovogodišnja festivalska pozornica je pulski Park Petra Krešimira IV.

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Moj prijatelj mačkodlak

Moj prijatelj mačkodlak


Manje od mjesec dana nas dijeli od 15. izdanja Festivala dječje knjige, a nakon posljednje dvije godine kombiniranih online i uživo varijanti, Monte Librić za svoj petnaesti jubilej priprema festival kojim će baš kao i prije korone uživo ugostiti brojne pisce i spisateljice za djecu, promovirati najnoviju produkciju hrvatske dječje književnosti, organizirati literarne radionice, kazališne predstave i mnoge druge zanimljivosti koje su vezane uz promicanje knjige i čitanja. Ovoga puta činit će to od 6. do 12. lipnja u Parku Petra Krešimira IV., a s temom "Librić Zoo Park" glavnu će pažnju usmjeriti na alegoriju priče u kojoj glavnu ulogu imaju životinje.

Iz tog rakursa birali su se naslovi za glavni festivalski program Piknik s autorom. U Pulu tako s novim knjigama stižu Olja Savičević Ivančević i Lucija Mrzljak s knjigom "Moj prijatelj mačkodlak" (Sandorf), Lada Franić i Maja Beus sa slikovnicom "Jakov zna sve" (V.B.Z.), Zoran Vakula i Nik Titanik donose "Vremenaste priče: Sunčanasta" (Naklada Vakula), Koraljka Milun i Ana Vujasić: knjigu "Baton i Roni" (Ibis grafika), a Bruno Mezić, Branka Hollingsworth Nara slikovnicu "Bocka" (Iris Illiryca).

Na 15. Monte Libriću svoje će nove knjige prezentirati i poznati umjetnik, ilustrator i kipar, Svjetlan Junaković. U novoj izdavačkoj kući Bodoni izlazi njegova autorska slikovnica "Tata u pidžami". Renomirana spisateljica Milana Vuković Runjić uz ilustratoricu Vendi Vernić objavljuje knjigu "Mjesec od papira", koja će se, također, predstaviti u Pikniku s autorom, a u ekipi autora koji stižu u Pulu je i poznata glumica i pjevačica, Mila Elegović sa svojom prvom slikovnicom, zbirkom pjesmama - "Zašto ptice pjevaju" koju je ilustrirala Ana Despot, a objavio Profil.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of