ZAGREB

Međunarodna izložba karikatura na temu vaterpola

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsko društvo karikaturista najavljuje Međunarodnu izložbu karikatura "Zagreb 2022", koja će se na temu 'vaterpolo' održati od 24. kolovoza do 10. rujna, prvi puta izvan Zagreba, u sklopu ovogodišnjeg Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu.

Izložba će biti postavljena na više lokacija u Splitu za vrijeme Europskog prvenstva, a svečano otvorenje održat će se u prostorima Podruma Dioklecijanove palače gdje će biti izloženo 80-ak najboljih radova.

Dio radova bit će izložen i u Spaladium areni, pa će ih moći vidjeti svi navijači i publika koja će pratiti utakmice, najavljeno je.

Na 27.  međunarodnoj izložbi karikatura, koja se organizira u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom, sudjelovala su 362 autora iz 58 država svijeta s ukupno 672 karikature. 

Žiri je izabrao osam najboljih karikatura od kojih su tri prvoplasirana zaslužili novčane nagrade dok su ostali dobili priznanja. Iako je žiriranje obavljeno još u svibnju, imena nagrađenih su čuvana u tajnosti i bit će objavljena na samom otvorenju. 

Članovi žirija bili su Renato Živković (glavni tajnik HVS), Frano Dulibić (povjesničar umjetnosti) te karikaturisti i članovi HDK Nik Titanik, Milan Lekić-Lex i Damir Novak. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater