ZAGREB

Mala scena pokreće akciju kazališta na kamionu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon godine u kojoj je svoje predstave prenosilo gotovo isključivo online, kazalište Mala scena u 2021. želi kazalište ponovno dovesti u živu interakciju s publikom, i to kroz projekt 'Kazalište na kamionu', za čiju realizaciju moli donaciju staroga kamiona.

Kako se ističe u najavi, život Male scene počeo je 1986. godine i to od prvoga dana, "na kotačima". Igrale su se predstave diljem Hrvatske, sve dok 1989. kazalište nije dobilo prostor na Medveščaku. No, i dalje se nastavilo putovati diljem Europe i Hrvatske.

Godine 1995. kazalište Mala scena premijerno je izvela predstavu "Baršunasti zečić", koja se izvodila u autobusu, daru iz Nizozemske, koji je oduševljavao publiku gdje god bi se parkirao. U 2020. program se preselio online, pa je na taj način kazalište Mala scena sa svojim predstavama došlo ne samo do svih gradova u Hrvatskoj već su bili u domovima djece od Laslova do Dubaia, Kanade, Nizozemske…

Nakon godine u kojoj se kazalište s mališanima družilo online, u 2021. je vrijeme za ponovno druženje "u živo". Svoje putovanje Mala scena u novoj će kalendarskoj godini nastaviti kao "Kazalište na kamionu" 

Iako je tehnologija pomogla i znatno doprinijela umjetnosti i zajedništvu u doba "novog normalnog", jednako je tako dokazala da ništa ne može nadomjestiti živi susret živih ljudi koji dijele i zajedno stvaraju to posebno kolektivno iskustvo zvano – kazalište. Nakon dugog razmišljanja, rodila se ideja o pokretnoj pozornici koja putuje, od ulice do ulice, trga do trga, grada do grada, livade do livade.

"Kazalište na distanci, a opet – uživo i blisko. Vraćamo se na početke kazališta, kada su kazališne trupe u srednjem vijeku i renesansi putovale svojoj publici – dolazimo tamo gdje ste vi, gdje god može stati jedan manji kamion! Predstave će se moći gledati s prozora, balkona, iz sigurnosti doma. Odvojeni - a zajedno!", ističu iz Male scene.

Kako bi realizirali svoju ideju, bit će im potreban kamion. Stoga mole javnost da, ukoliko netko posjeduje stariji kamion koji bi se mogao pretvoriti u pozornicu, a još je u voznom stanju, da im se jave na info@mala-scena.hr ili telefonski na 01/4683352, i pomognu im u nastojanjima da kazalište dovedu djeci, mladima, ali i odraslima, diljem Hrvatske. 

"Veselimo se našim druženjima, novim putovanjima i nastavku ove naše zajedničke avanture! Pratite nas za sve novosti i ususret početku putovanja našega Mala scena – Kazališta na kamionu!", poručuju iz Male scene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini