MOSKVA

Ruski Boljšoj teatar otvara vrata uz socijalni distancu i "Don Carla"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Obožavatelji ruske opere pohodit će Boljšoj teatar u nedjelju prvi put nakon gotovo šest mjeseci, noseći maske i sjedeći odvojeno u polupraznom gledalištu na izvedbi opere "Don Carlo" Giuseppea Verdija. 

Poznato kazalište smješteno u središtu Moskve zatvorilo je svoja vrata 17. ožujka dok je rastao broj zaraženih koronavirusom u gradu i oko njega, u tada najpogođenijem dijelu zemlje. 

Prvotno su voditelji kazališta kazali da će zatvaranje potrajati nekoliko tjedana, no naposljetku su najavili da će se kazalište otvoriti 6. rujna, kad je Rusija krenula popuštati neke od svojih najstrožih mjera. 

Parovi ili prijatelji koji su kupili karte zajedno, moći će sjediti jedni pored drugih. No kazalište neće biti popunjeno više nego dopola, zbog novih mjera u svrhu sprječavanja širenja pandemije, rekao je direktor Boljšoja, Vladimir Urin. 

Na ulazu će se provjeravati temperatura i svatko tko bude imao više od 37 Celzijusa, morat će se vratiti.

U karanteni je kazalište izgubilo više od 9.52 milijuna eura, rekao je Urin u intervjuu na državnoj televiziji. Apelirao je na posjetitelje da se drže sigurnosnih mjera. 

"Najčešće gunđaju ljudi koji ne razumiju potrebu da se pridržavaju mjera. Postoji naposljetku i alternativa: zatvoriti kazalište!"

Zatvaranje kazališta unijelo je nered u rasporede proba izvođača, rekla je plesačica Aljona Kovaleva, koja će se pojaviti u predstavi "Četiri lika traže zaplet", koja se sastoji od četiri baletna čina. 

"Kod kuće smo nekoliko mjeseci, bez mogućnosti rada u plesnoj sobi i ostanka u kondiciji", rekla je Reutersu.

"Tako da je uvježbavanje bilo teže. Počeli smo postupno - najprije smo išli samo na satove, onda smo dodali probe. Sada je vrijeme kad radimo na predstavi bez izvođenja na pozornici duže. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater