PRVA OPERA 3. SRPNJA

LJETO U ARENI: Otkrivamo koja su tri dragulja klasike na repertoaru na najljepšoj pozornici na otvorenom

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Iz opere "Carmen" koja će biti na programu i ove godine (Dejan ŠTIFANIĆ)

Za sada su poznati termini održavanja Pulskog filmskog festivala u Areni, od 18. do 26. srpnja, te tri događanja iz programa Ljeto klasike u Areni, iz produkcije Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.

Ljeto klasike održava se u Areni po treći put, a imajući u vidu interes iz proteklih dviju sezona, zasigurno će i ove godine ljubitelji klasike doći na svoje.

Riječki HNK Ivana pl. Zajca ove će godine gostovati u pulskoj Areni s operom Giacoma Puccinija "Tosca" 3. srpnja. Potom će se 6. srpnja održati večer najpoznatijih opernih arija i dueta skladanih za žene. Repriza Bizetove opere "Carmen", koja je izvedena i prošle godine, bit će na programu 7.
kolovoza.

Što se tiče "Tosce", dramaturg-redatelj je Marin Blažević, kostimografkinja Sandra Dekanić, a scenografi Alan Vukelić/Marin Blažević. Asistentica redatelja je Sofija Cingula, mezzosopranistica koja predaje i na pulskoj Muzičkoj akademiji. Uloge tumače Kristina Kolar, Domagoj Dorotić, Giorgio Surian, Luka Ortar, Ivan Šimatović, Saša Matovina, Sergej Kiselev, Slavko Sekulić, Vanja Zelčić i Slavko Sekulić.

Pulski filmski festival, nakon što je zadnjih godina nekoliko puta mijenjao termine, i održavao se početkom srpnja, sada je ponovno "zauzeo" svoj već uobičajeni termin u drugoj polovici srpnja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of