FINALE LJETNE KLASIKE U ARENI

Jedna sasvim nova opera "Carmen"

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Nakon izvedbi Verdijeve „Aide“ i Beethovenove „9. simfonije“, veliko finale drugog festivala „Ljetna klasika“ Opere riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca u pulskoj Areni, obilježila je premijerna izvedba Bizetove slavne opere „Carmen“. Izvedbom opere čiju inscenaciju potpisuju Selma Banich, Sandra Dekanić, Marin Blažević i Alan Vukelić, ravnao je šef-dirigent riječkog orkestra, karizmatični Yordan Kamdzhalov.

Ovaj je veličanstveni spektakl režiran samo za pulski amfiteatar, gdje su i gledatelji bili dio svega, u strastvenoj priči o ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu.

Predstava se izvodila na kamenim tribinama na kojima su gledatelji bili i dio opere, u tom novom 4D doživljaju opere.

Naslovnu ulogu tumači sjajna mezzosopranistica, članica riječkog opernog ansambla Ivana Srbljan koja se kao Carmen proslavila i izvan Hrvatske.

Uz Ivanu Srbljan i Aljaža Farasina u glavnim nastupili su još i Anamarija Knego, Luka Ortar, Robert Kolar, Slavko Sekulić, Ivan Šimatović, Marko Fortunato, Vanja Zelčić, Emilia Rukavina i Saša Matovina. Uz orkestar i zbor Opere HNK-a Ivana pl. Zajca nastupio je i Dječji zbor Kap, a u predstavi sudjeluje i ansambl Baleta riječkog HNK-a.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini