LJETNA KLASIKA

Opere riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca u Puli: U ARENI OVOGA LJETA "AIDA", "CARMEN" I" DEVETA SIMFONIJA"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Spektakularna Verdijeva "Aida" zbog velikog se uspjeha i zanimanja što ga je izazvala prošle godine, vraća još jednom u Arenu (Neven LAZAREVIĆ)

Spektakularna Verdijeva "Aida" zbog velikog se uspjeha i zanimanja što ga je izazvala prošle godine, vraća još jednom u Arenu (Neven LAZAREVIĆ)


Nakon trijumfalnog prošloljetnog uspjeha kada je u velikom stilu, pred tisućama posjetitelja, vratio operu u Arenu u Puli, festival Summer Classics/Ljetna klasika Opere riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca vraća se u pulski amfiteatar, najljepšu pozornicu pod otvorenim nebom

Ljetna klasika u pulski amfiteatar ponovno dovodi operne zvijezde s europskih i svjetskih pozornica, karizmatične dirigente, poznate zborove i vrhunski orkestar

Opera svih opera

Nakon trijumfalnog prošloljetnog uspjeha kada je u velikom stilu, pred tisućama posjetitelja, vratio operu u Arenu u Puli, festival Summer Classics/Ljetna klasika Opere riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca vraća se u pulski amfiteatar, najljepšu pozornicu pod otvorenim nebom. Ovoga ljeta - s čak tri izvedbe: 25. srpnja Verdijevom "Aidom", 27. srpnja Beethovenovom "Devetom simfonijom" te 1. kolovoza Bizetovom "Carmen".

Spektakularna Verdijeva "Aida", opera svih opera, zbog velikog se uspjeha i zanimanja što ga je izazvala prošle godine, vraća još jednom u Arenu gdje će ponovno dočarati doživljaj drevnog Egipta u fascinantnom ambijentu antičke rimske arhitekture.

Veličanstvenu "Devetu", najpoznatiju simfoniju Ludwiga van Beethovena, izvest će više od 150 glazbenika. Beethovenova umjetnička i humanistička oporuka svijetu, u kojem sloboda i ljubav pobjeđuju sva zla i nesreće čovječanstva, a radost zamjenjuje bol, doživjet će novu interpretaciju koja će zasigurno moćno odjekivati kroz ljetnu pulsku noć.

Savršena kulisa

Ljetna noć i Arena bit će savršena kulisa za Bizetovu "Carmen", opernu priču o strastvenoj, upravo slijepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu, o ženi koju, kako je to kazao Čajkovski, samo sudbina može imati.

Produkcija "Carmen" nastaje posebno za prostor pulske Arene. Scenografske i svjetlosne intervencije transformirat će kamene tribine pulskog amfiteatra u dramatične krajolike i arenu za koridu.

- Dolazak opere u čaroban ambijent pulske Arene prošle je godine dočekan s entuzijazmom te nagrađen riječima hvale od publike i kritike, ističu organizatori ususret novoj sezoni.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na blagajni HNK-a Ivana pl. Zajc.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter