ZAGREB/ŠIBENIK

Izložba "Lice sunca" Vatroslava Kuliša u Kući umjetnosti Arsen

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Kući umjetnosti Arsen u četvrtak, 4. kolovoza, otvara se izložba "Lice sunca" Vatroslava Kuliša, koja donosi nove radove ovog istaknutog apstraktnog umjetnika, okupane moćnim bojama Mediterana, među kojima i djelo nastalo Arsenu u čast.

Kuća umjetnosti Arsen tako će prvi puta postati mjesto održavanja likovne izložbe i to Arsenovog dugogodišnjeg prijatelja, jednog od najvećih majstora suvremenog slikarstva u Hrvatskoj i jednog od naših najboljih apstraktnih umjetnika koji je do sada imao 170 samostalnih i preko 140 grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, stoji u najavi.

Kuliš će u Arsenu izložiti potpuno nove radove koji će u dvoranu na rivi unijeti sunce, toplinu, energiju ljeta i razigrane boje Mediterana. Slikaru svojstveni veliki formati, specifični pokreti kistom i snažne boje sjajno će izgledati u tamnom ambijentu Arsenove kuće, ističe se u najavi.

Među Kuliševim novim platnima je i jedno nastalo u čast šibenskog umjetničkog genija, koje Arsenovom stvaralaštvu odaje počast vrtlogom boja.

"Svesti ovu dvojicu velikana hrvatske umjetnosti i njihovu vezu na nekoliko rečenica potpuno je uzaludan zadatak. Stoga je dovoljno reći da ova izložba, kao i sve drugo što smo do sada imali priliku vidjeti u Arsenovoj kući, ima za cilj potaknuti sve one koji gledaju i slušaju da barem nakratko (pro)žive slobodu umjetnosti i okrenu svoja lica njenu suncu", poručuje ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić.

Izložba će u Kući umjetnosti Arsen biti otvorena u četvrtak 4. kolovoza a moći će se pogledati do 18. kolovoza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter