ZAGREB/DUBROVNIK

Izložba ilustracija Zdenka Bašića u sklopu festivala Midsummer Scene

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu festivala Midsummer Scene, u foajeu Kazališta Marina Držića u Dubrovniku u utorak, 31. kolovoza, otvara se izložba ilustracija "Tragom priča iz davnine" cijenjenog hrvatskog ilustratora i transmedijalnog umjetnika Zdenka Bašića.

Kako se ističe u najavi, riječ je o ilustracijskoj avanturi nadahnutoj predajama i mitovima sjeverozapadne Hrvatske a inspirirana je pričama i mjestima na kojima je Bašić odrastao i koja je susretao na svom putu na koji su ga navele njegove bake, sjećajući se i pričajući mu davno zaboravljene priče.

Izložba "Tragom priča iz davnine" iz knjiga "Sjeverozapadni vjetar", "Mjesečeve sjene" i "Moguti" ujedno je i prva najava rada na novoj viziji "Priča iz davnine" Ivane Brlić – Mažuranić tog talentiranog umjetnika.

Izložba će biti otvorena do 5. rujna.

Uz izložbu ilustracija, Bašić je na ovogodišnjem festivalu Midsummer Scene i u ulozi kostimografa, scenografa i video dizajnera. Njegove maštovite ideje scenografije, kostimografije i video dizajna tako se mogu gledati u monodrami "A Poor Player" (Bijedan glumac), koja predvodi ovogodišnji Festival.

Za ulazak na predstave, izložbu i koncert vrijede ista epidemiološka pravila kao i za ostala kazališna događanja. Obavezno je nošenje maske te poštivanje predloženog rasporeda sjedenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom