Dramski studio čin, čin

Filozofska predstava "Ma šta?" u subotu u Puli

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Nakon tri uspješne izvedbe u Poreču, kazališna predstava "Ma šta?" svoje prvo gostovanje održat će u Kazalištu Dr. Inat u Puli u Društvenom centru Rojc u subotu, 25. siječnja u 20 sati

  

Kazališna predstava "Ma šta?" Dramskog studija Čin, čin Pučkog otvorenog učilišta Poreč priprema svoje prvo gostovanje u Puli. Nakon tri uspješne izvedbe u Poreču, kazališna predstava "Ma šta?" svoje prvo gostovanje održat će u Društvenom centru Karlo Rojc u Puli, odnosno u Kazalištu Dr. Inat. Ova će predstava u Puli igrati u subotu, 25. siječnja od 20 sati i time otvoriti novo poglavlje u životu predstave i radu dramskog studija.

"Ma šta?" filozofska je predstava koja afirmira maštu, snove i sanjarenja. Ova multimedijalna predstava, uz autorsku glazbu Barbare Munjas, film, elemente performansa i suvremenog plesa, nastoji potaknuti stvaralaštvo svake vrste dokle god je pobuđeno imaginacijom. Poziva na otvaranje, rastvaranje i pomak. Predstava nije nastala prema prethodno napisanom tekstu, već kreativnim eksplozijama i prožimanjem ideja, znanja i vještina obaju voditelja, potaknutih radom i iskazanim mogućnostima polaznika amatera. Velikim je dijelom nadahnuta životom i stvaralaštvom filmskog redatelja Luisa Buñuela. Tekst je nastao tijekom njezine produkcije, a ono što nije osmišljeno u trenutku, citati su iz djela Williama Shakespearea (Hamlet), Luisa Buñuela (Hamlet), Harukija Murakamija (Kafka na plaži), Marine Cvetajeve (Pjesme), Hansa Christiana Andersena te pjesama afričkih naroda.

Voditelji i redatelji predstave su David Belas i Vesna Stilinović, a uloge tumače Alexandra Lera, Anna Bosykh, Barbara Munjas, Danijela Mihić, Dario Filipović, David Belas, Ivan Čupić, Ivan Herak, Katja Zec, Marko Pavlović, Martina Štefanić, Sara Jurčić i Suzana Rupenović. Tehničar i voditelj svjetla je Ivan Pisak, a oblikovanje svjetla potpisuju Ivan Pisak i David Belas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom