SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI

Ivana Vareško dobitnica je čitateljske nagrade "Dr. Ivo Borovečki"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Ivana Vareško dobitnica je čitateljske nagrade "Dr. Ivo Borovečki", koju Sa(n)jam knjige u Istri dodjeljuje već desetu godinu zaredom za najčitatelja, u spomen na nezaboravnog dr. Ivu Borovečkog, iznimnog intelektualca i velikog prijatelja Sajma.

Vareško (1989.) je fotografkinja i snimateljica, koja je studirala u Dublinu, nakon studija se vratila rodnoj Puli, no zbog posla učestalo putuje.

Knjige čita prije spavanja, i odmah nakon buđenja, ali i tijekom putovanja, te kazala je da je iznimno počašćena što je dobila ovu nagradu.

Nagrada ime nosi po doktoru Ivi Borovečkom, poznatom pulskom liječniku, radiologu, poliglotu i intelektualcu, te jednom od najistaknutijih hrvatskih esperantista, zaslužnog za prijevode hrvatske književnosti na ovaj nadnacionalni jezik. Nezaboravni dr. Borovečki napustio nas je u srpnju 2013. godine.

Nagrada uključuje skulpturu u obliku slova Č Marine Orlić i poklon-paket knjiga u vrijednosti od 1.000 kuna. Lani je "naj" čitateljem imenovan Josip Kovačić, tada apsolvent povijesti i hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Prethodnih su godina ovo priznanje osvojili Amra Pende, Saša Drobnjak, Denis Vugrin, Lems Jerin, Miodrag Čerina, Nevija Matošević i Zvonimir Trošić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini