ROCK GALERIJA

Predstavljena knjiga Dragana Aranđelovića Arčija: OD STOPIRANJA DO POVIJESTI

U vrlo nadahnutom razgovoru autor je prepričao brojne avanture s odlazaka na rock koncerte na koje je autostopom odlazio od 1972. do danas

| Autor: Mladen RADIĆ
Dragan Aranđelović Arči i Nenad Marjanović Fric

Dragan Aranđelović Arči i Nenad Marjanović Fric


Dragan Aranđelović Arči, pisac, kulturni djelatnik i novinar iz Niša preksinoć je u pulskoj Rock galeriji predstavio knjigu "Kako sam autostopom stigao do Ginesa".

U vrlo nadahnutom razgovoru autor je prepričao brojne avanture s odlazaka na rock koncerte na koje je autostopom odlazio od 1972. do danas. Jedna od najzanimljivijih avantura dogodila se daleke 1976. kada ga je u auto u Njemačkoj primio Dietter Vesh, mladi kemičar koji pokušavao i na koncu ušao u Guinnessovu knjigu rekorda po broju primljenih autostopera. U knjigu rekorda su upisani Arči i njegov kum, a Vesh se trebao i pojaviti na promociji knjige u Nišu no komplikacije s covidom spriječile su susret ove dvojice ljudi nakon skoro pola stoljeća od povijesnog susreta.

Promociju knjige je vodio Nenad Marjanović Fric.

Organizatori događanja u pulskoj Rock galeriji planiraju 12. srpnja otvoriti izložbu "A sada film i glazba". Radi se o izložbi filmskih fotografija iz povijesti jugoslavenskog filma i Pulskog filmskog festivala, a planirana je i promocija knjige velikog srpskog glumca Sergeja Trifunovića "Stovarište".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum