HRVATSKO IZDANJE

Predstavljaju Sanda Hržić i Darko Rundek: "JEZIK PTICA" FARIDUDINA ATARA NA POREČKOJ BOOKTIGI

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
"Jezik ptica" je odabrana i među najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2019. godini.

"Jezik ptica" je odabrana i među najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2019. godini.


Sanda Hržić i Darko Rundek predstavit će mističnu poemu "Jezik ptica" Faridudina Atara u sklopu festivala BOOKtiga u Poreču u petak, 2. listopada u 18 sati.

Velika mistična poema "Jezik ptica" Faridudina Atara, nastala u 12. stoljeću na području današnjeg sjeveroistočnog Irana, jedno je od najznačajnijih djela perzijske i sufijske literature svih vremena. Zahvaljujući dugogodišnjem prevoditeljskom radu kazališne redateljice Sande Hržić u suradnji s Darkom Rundekom ovo značajno djelo od prošle godine dostupno je na hrvatskom jeziku u izdanju Planetopije.

Poema koja govori o potrazi za Apsolutom kroz alegorijsku priču o jatu ptica koje su krenule tražiti svog tajanstvenog kralja Simurga itekako je relevantna i za današnje prilike, stoga ne čudi da je ovaj značajni tekst doživio iznimnu popularnost kod domaćih čitatelja te je ubrzo uslijedilo i drugo izdanje. "Jezik ptica" je odabrana i među najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2019. godini.

Prema najavi promocija ove knjige uvijek je posebno osmišljeno književno-glazbeni događaj. Uz čitanje poezije i glazbu te prikazivanje perzijskih minijatura, kroz ovo kapitalno djelo sufijske književnosti publiku će provesti Sanda Hržić i Darko Rundek uz glazbenu pratnju Dražena Franolića na bliskoistočnom instrumentu oudu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini