U PROSTORIMA BIVŠE ARENA TRIKOTAŽE

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU / OTVOREN SAN(J)AM KNJIGE U ISTRI: Deset dana uz knjige, ljubav i prisjećanje na Dragu Orlića

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Danas je točno u podne, po drugi put ove godine, na istoj lokaciji u prostorima bivše Arena trikotaže, otvoren Sa(n)jam knjige u Istri, koji će trajati do 28. studenog, a svoja će djela izložiti oko 250 nakladnika. Bit će tu izloženo oko 30.000 naslova s popustima do 70 posto.

U protokolu svečanog otvorenja sudjelovali su predstavnici pokrovitelja: Nevena Tudor Perković, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Ministarstva kulture i medija RH; Tulio Demetlika, zamjenik župana Istarske županije i Filip Zoričić, gradonačelnik Grada Pule.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Svi su istaknuli važnost Sajma, pisane riječi, čitanja, knjige u ovim ne lakim pandemijskim vremenima, uz riječi pohvale za rad i trud nezaobilazne Magdalene Vodopija, direktorice Sajma.

Magdalena Vodopija otpjevala je pjesmu "Tango malarija", prema stihovima njezina oca Boška Obradovića i glazbi Bruna Krajcara kao svojevrsni "dug" Dragi Orliću kome je ovaj Sajam posvećen.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

U režiji Matije Ferlina prema scenariju dramaturga Gorana Ferčeca, program otvorenja vodila je poznata glumica, rodom Puljanka Dijana Vidušin, uz posebnu glazbenu poslasticu Daria Marušića, Maura Giorgia i Irene Kuhar Giorgi.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Sajam je prigodnim govorom otvorio veliki intelektualac, osnivač i urednik kultne Biblioteke XX vek Ivan Čolović, a ovogodišnje je izdanje posvećeno Dragi Orliću, nezaboravnom prijatelju Sajma koji je ovdje predstavio brojne svoje knjige i vodio brojne programe. Tema Sajma je ljubav u najširem smislu.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Večeras, prve večeri Sajma, u 19.15 na rasporedu je predstavljanje njegove posthumno objavljene zbirke pjesama "Arabeska".

Prodajni dio Sajma otvoren je za posjetitelje uz pridržavanje epidemioloških mjera, a programi će se održavati u prostorima bivšeg Muzeja maslinarstva, uz covid-putovnice i ograničeni broj publike.

Svi programi dostupni su i putem raznih web-platformi.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater