GOSTOVANJE PULSKOG FESTIVALA

Monte Librić na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Monte Librić u Šibeniku

Monte Librić u Šibeniku


Pulski Festival dječje knjige Monte Librić i ove godine svoju literarnu priču donosi na Međunarodni festival djeteta u Šibeniku. Librić u perivoju u prvom se redu odnosi na Sajam dječje knjige koji će se u sklopu aktualnog, 62. MDF-a održati od 27. lipnja do 2. srpnja na već poznatoj lokaciji u Perivoju Roberta Visijanija u Šibeniku.

Treću godinu zaredom šibenski mališani, njihovi roditelji i svi posjetitelji Festivala, moći će na jednom mjestu birati više od tri tisuće naslova iz hrvatske književne produkcije za djecu, koji s netom završenog jubilarnog, 15. Monte Librića iz Pule stižu na posebnim knjiškim štandovima – Faustusima. Osmišljeni u čast Fausta Vrančića i posebno dizajnirani da nalikuju na padobran, ove će godine "sletjeti" s više od 70 nakladnika za djecu, koji se odazivaju jedinstvenom konceptu i, za sajmove, neuobičajenom načinu izlaganja knjiga.

Bogatstvo izbora protezat će se od slikovnica, klasičnih bajki, novih i kultnih romana za djecu, preko stripova, edukativnih, STEM priručnika, slikovnica o emocionalnom, društvenom, tjelesnom razvoju pa sve do literarnih didaktičkih pomagala u učenju i raznovrsnih pedagoško-psiholoških priručnika.

Svoj koncept Monte Librić zadržao je i u Šibeniku pa će se uz najveći Sajam dječje knjige odvijati i literarni programi za najmlađe pod nazivom Librić stroj za slovo i broj. Ovoga puta svoja recentna djela predstavit će redom značajne hrvatske spisateljice i ilustratorice. Nagrađivana autorica za djecu i odrasle, Olja Savičević Ivančević stiže s novom zbirkom pjesama "Zaljubljena u čitav svijet", hit slikovnicu "Raščupani lav" predstavit će autorica Ines Marciuš Kruljac i ilustratorica Jasmina Kosanović, knjigu Veljka Barbierija "Bajka za Zoe" približit će ilustratorica Ana Salopek. Autorica niza dječjih knjiga Niveska Juraga-Kovačev promovirat će svoje novo ukoričeno izdanje "Pegula", u svijet dizajna vodi Marija Gradečak s knjigom "Mala Mica dizajnerica", dok će arhitektica, spisateljica i glazbenica, Ksenija Kušec otvoriti raspravu s romanom "I onda se dogodilo". Nakon razgovora o knjizi autorice će održati i prikladne literarno-likovne radionice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini