festival dječje knjige

Sutra otvorenje Monte Librića: Sedam dana uz knjige i više od 70 programa

| Autor: Vanesa Begić
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Pula će od ponedjeljka imati brdo knjiga kada će u sedmodnevnom trajanju, od 20. do 26. svibnja Circolo biti pozornica ovogodišnjeg, 17. izdanja festivala dječje knjige Monte Librić.

Program svečanog otvaranja, na programu u 11 sati, režirao je Mario Kovač, a scenarij je inspiriran ovogodišnjom festivalskom temom "Mitološka bića Istre", u sklopu koje će se održati više od 70 programa: književnih predstavljanja, radionica, glazbeno-scenskih i izložbenih programa. U prodajnom dijelu izloženo je više od četiri tisuće naslova knjiga za djecu.

U protokolarnom dijelu svečanosti otvaranja 17. Monte Librića govorit će izaslanica ministrice kulture i medija Republike Hrvatske Sanja Klisurić, predsjednica Zajednice Talijana Pula Tamara Brussich, zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić, direktorica Monte Librića Slavica Ćurković, a Festival će otvoriti župan Istarske županije Boris Miletić.

Na ovogodišnjem Monte Libriću, koji je do 26. svibnja otvoren svakodnevno od 8 do 20 sati, bit će predstavljena najnovija izdanja knjiga za djecu i mlade.

Sve informacije o programima i gostima 17. Monte Librića moguće je pratiti na web-stranici Monte Librića te društvenim mrežama.

Nakon svečanog otvaranja, u ponedjeljak u 14 sati održat će se "Piknik s autorom", kada će Zdenko Bašić predstaviti svoje djelo "Čarobna Istra - Tajne istarskih gradina" (Istarska županija). S njime će o toj knjizi razgovarati Librica Iris.

U 17 sati na rasporedu je otvorenje izložbe "Mitološka bića Istre", a riječ je o radovima učenika tehničke i likovne grupe OŠ Tone Peruška pod mentorstvom učiteljica Mirjane Konta i Natalie Carraro. Na terasi Circola od 17.30 sati slijedi Maštolov uz Sedinu Cerovac, a u velikoj dvorani u 18 sati gostuje autor iz daljine Žarko Vučinić. U 19 sati je neizostavan program Priče za laku noć, kada će svake večeri Baka Librić pričati djeci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter