PREDSTAVA "NOT THE RIGHT LEG" U ROJCU

Toplo i duhovito, a akrobatski dojmljivo

| Autor: Zoran ANGELESKI
Snimio: Igor Dražić

Dobitak za publiku je što je autorica svoje iskustvo dugotrajnog bolnog fizičkog i mentalnog oporavka, osim impresivnim akrobatskim potezima, oplemenila s dosta komičnih scena, povezujući elemente fizičkog teatra, pantomime, plesnog teatra, pa i lutkarskog kazališta, s time da su ovdje 'lutke' bila stopala

Toplu i duhovitu, visokostiliziranu a izvođački iznimno zahtjevnu predstavu "Not the right leg" - autobiografski solo performans srpske umjetnice Danke Sekulović - pulska publika ispratila je sinoć u kazalištu Dr. Inat u Rojcu dugim pljeskom, čime je uspješno završen 'Vikend suvremenog cirkusa' u organizacije pulske udruge Čarobnjakov šešir.

Danka Sekulović školovana je profesionalna dramaturginja s nemalim kazališnim iskustvom, akrobatkinja suvremenog cirkusa, plesačica, pa i lutkar, i sve se to očituje u ovoj 45-minutnoj predstavi koja tijelom, bez riječi, narativno jasno opisuje proces oporavka povrijeđenog koljena, postavljajući ključno pitanje je li povrijeđeno izvođačko tijelo i dalje funkcionalno izvođačko tijelo.

Dobitak za publiku je što je autorica svoje bolno iskustvo dugotrajnog fizičkog i mentalnog oporavka, osim impresivnim akrobatskim potezima, dramaturški oplemenila i s dosta komičnih scena, povezujući pritom elemente fizičkog teatra, pantomime, plesnog teatra, pa i lutkarskog kazališta, s time da su ovdje 'lutke' bila stopala.

- Ovo je predstava o, kako je kazala autorica, nagonu za igrom koji krši ograničenja izvođačke komfor zone. Autorica se prije tri godine suočila s težom profesionalnom povredom i cijelu je narednu godinu provela u oporavku od operacije koljena koji nije bio samo fizičke, već i mentalne i emotivne prirode. Rehabilitacija je bila uspješna i Danka je imala sreću vratiti se na scenu.

Originalnu glazbu za predstavu osmislio je i suvereno na harmonici Branko Džinović, ostvarujući čas toplinu, čas razigranost, lucidnost. Njegov, pak, povremeni glumački, pantomimičarski doprinos nije nevažan u dinamici predstave.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater