MEDITERANSKI PLESNI CENTAR

Kazališni projekt "Crteži Davida Belasa": SIMBIOZA KAZALIŠNE PREDSTAVE I PERFORMANSA

Predstava kronološki prati motive romana "Slika Doriana Graya" Oscara Wildea. Motivi romana isprepliću se s umjetnikovim životom i dosadašnjim umjetničkim radom te se u tom smislu kao način rada ističe autoreferencijalnost i pseudobiografičnost. Sama je predstava prema načinu igre između kazališne predstave i performansa

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ovaj projekt Davida Belasa premijerno je izveden u studenome 2020. godine (Snimio Dejan Štifanić)

Ovaj projekt Davida Belasa premijerno je izveden u studenome 2020. godine (Snimio Dejan Štifanić)


U petak i u subotu, 28. i 29. svibnja u 21 sat u Mediteranskom plesnom centru bit će izveden kazališni projekt "Crteži Davida Belasa" multimedijalnog umjetnika, performera i redatelja Davida Belasa.

Predstava kronološki prati motive romana "Slika Doriana Graya" Oscara Wildea. Motivi romana isprepliću se s umjetnikovim životom i dosadašnjim umjetničkim radom te se u tom smislu kao način rada ističe autoreferencijalnost i pseudobiografičnost. Sama je predstava prema načinu igre između kazališne predstave i performansa. Umjetnik je na razmeđu glumca i performera, naslanjajući se na dosadašnju umjetničku praksu. Ideja je kroz upotrebu tehnologija i njihovih kombinacija tematizirati istovremeno dosadašnji umjetnički rad Davida Belasa, aktualne teme suvremenog društva te spomenuto klasično djelo svjetske književnosti. Spomenuti projekt premijerno je izveden upravo u Mediteranskom plesnom centru u studenome 2020. godine, što ga čini četvrtim projektom premijerno predstavljenim u tom prostoru, nakon predstava "Staging a Play: Tartuffe" (2017.) i "Staging a Play: Antigone" (2018.) Matije Ferlina te "Rob3rta" (2019.) Roberte Milevoj.

Autor predstave je David Belas, a glavni suradnik i multimedijalni majstor Lovro Čepelak. Tehničku logistiku, oblikovanje i vođenje svjetla potpisuje Marko Bolković, a scenografiju i rekvizitu Valter Černeka. Na projektu su surađivale i Vesna Stilinović, Suzana Rupenović, Dario Filipović, Ivan Pisak, autori fotografija su Dejan Štifanić i Andi Bančić, a producenti su David Belas i Marko Bolković.

Zbog epidemioloških mjera, broja ulaznica je ograničen te je obavezna rezervacija na e-mail udrugai@gmail.com Ulaz je besplatan, uz mogućnost ostavljanja donacije kojom će se pomoći pokrivanje troškova izvedbe te razvoj kontinuiranog programa Mediteranskog plesnog centra.

Svi programi u Mediteranskom plesnom centru održavaju se uz provođenje svih neophodnih epidemioloških mjera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum