NOVA PREDSTAVA U POREČKOM KAZALIŠTU

KAD-TAD: U ponedjeljak premijera komične melodrame

Pod redateljskom palicom Vesne Stilinović i Davida Belasa osebujne uloge u predstavi tumače Suzana Rupenović i Dario Filipović. Reprize izvedbi održat će se sljedeća dva dana, u utorak, 30. ožujka i srijedu, 31. ožujka

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Scena iz predstave "Kad-tad"

Scena iz predstave "Kad-tad"


Kazalište Poreč u ponedjeljak, 29. ožujka od 20 sati predstavlja premijeru nove predstave "Kad-tad", komične melodrame nastale u produkciji porečkog Pučkog otvorenog učilišta.

Pod redateljskom palicom Vesne Stilinović i Davida Belasa osebujne uloge u predstavi tumače Suzana Rupenović i Dario Filipović. Reprize izvedbi održat će se sljedeća dva dana, u utorak, 30. ožujka i srijedu, 31. ožujka, sve uz ograničen broj posjetitelja i pridržavanje mjera opreza.

Zbog istog je razloga ulaznice u iznosu od 50 kuna moguće isključivo kupiti, a ne i rezervirati, na internetskom rezervacijskom sustavu (www.rezervacije-poup.hr) ili pak na blagajni Učilišta.

Dramski studio Pučkog otvorenog učilišta Poreč "Čin, čin" od 2020. je godine sa svojom prvom predstavom "Ma šta?" ambiciozno krenuo u gostovanja te u siječnju odigrao vrlo uspješnu izvedbu u kazalištu Dr. Inat u Puli. U žaru glume istovremeno je porečki dramski studio započeo s radom na dvjema novim predstavama: "Turizam – nastajanje jedne ideologije" i "Traži kraj". U plodnom začetku ovaj je rad u više navrata obustavljen pandemijom koronavirusa.

Početkom 2021. godine voditeljica studija, umirovljena akademska glumica Vesna Stilinović predlaže Učilištu produkciju predstave uz rad prilagođen novim mjerama. Pučko otvoreno učilište prihvaća izazov, Vesna Stilinović sastavlja umjetnički tim koji se oslanja na dosadašnji rad studija i kreće u novu avanturu – iz koje nastaje predstava "Kad-tad".

- "Kad-tad" razigrana je predstava koja teži ka komediji, a preispituje pojam sinkroniciteta i neobjašnjivih podudarnosti kojima svjedočimo u životu. Priča o povezanosti i mogućem zaljubljivanju Helle Rupenske i Artura Kralja prati jedan tipičan dan u njihovim životima. Dan je to kada se njih dvoje sasvim slučajno upoznaju na tramvajskoj stanici čekajući sedmicu, posljednji tramvaj prije noćnih linija i početka novog dana. Hella je profesorica koja istražuje pojam zla kroz književnost i piše autobiografski roman koji nikada neće objaviti. Artur je uspješan glumac u krizi identiteta, što se očitava kroz vrludanje među svim likovima koje je odigrao u svojoj bogatoj karijeri. Treće lice je voditeljica radija Sinkro koja poput sveznajućeg pripovjedača čarobnog radija komentira događaje i daje impulse za daljnji razvoj priče, navedeno je u najavi.

Glas s radija i glazbu potpisuje Barbara Munjas, scenografiju Eni Jekić, dok su za izradu scenografije zaslužni Valter Černeka i Ivan Pisak, koji je ujedno tehničar i oblikovatelj svjetla. Ton-majstor je Lovro Čepelak, a autorstvo dramskog teksta potpisuju David Belas, Suzana Rupenović i Dario Filipović.

- Kroz priču o susretu imamo voajerski uvid u intimu i svakodnevicu pojedinog protagonista. Pratimo njihove preokupacije, želje, strahove, katarze. Iako oni zajedno borave na sceni, oboje žive sami – ne vide se, ali ipak osjećaju prisutnost onog drugog. Naslov predstave podcrtava misao da živimo u ciklusima podudarnosti, da nam se vraćaju stvari koje ne uspijemo dovršiti i zaključiti, vjerojatno u nekom drugačijem kontekstu i s nekim novim licem.

Potraga za tajnim obrascima koji utječu na naše postupke jedna je od ideja koja ovu predstavu čini svima prepoznatljivom, ali i intrigantnom. Želja autora je da ozbiljnu priču ispričaju kroz smijeh i da nauče više o sebi samima, i da tu istu mogućnost ponude i publici, vele organizatori ovoga događaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater