ZLATNI ZUB

Završio 12. porečki Festival komedije i smijeha: "BRODOLOMKE" POBIJEDILE UVJERLJIVO NAJGLASNIJIM PLJESKOM PUBLIKE

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
Prizor iz pobjedničke predstave "Brodolomke" Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra (Andi BANČIĆ)

Prizor iz pobjedničke predstave "Brodolomke" Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra (Andi BANČIĆ)


Glavnu festivalsku nagradu Zlatni zub, a koju je trebalo zaslužiti što jačim pljeskom publike, uvjerljivo je osvojila predstava "Brodolomke" Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra, dok je drugu nagradu odnosno Srebrni zub osvojila predstava "Furbaćona 2" Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula

Devet predstava u dvanaest izvedbi te tri prateća koncerta i rekordnih dvije tisuće gledatelja značajke su 12. porečkog Festival komedije i smijeha Zlatni zub. Glavnu festivalsku nagradu koja se također zove Zlatni zub, a koju je trebalo zaslužiti što jačim pljeskom publike, uvjerljivo je osvojila predstava "Brodolomke" Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra, dok je drugu nagradu odnosno Srebrni zub osvojila predstava "Furbaćona 2" Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula.

Otvoreno o svemu

"Brodolomke" Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra Zlatni su zub mjereno pljeskometrom osvojile već prvom popodnevnom izvedbom, dok je ona večernja samo nadmašila prvi rezultat. Gorko-slatka predstava o alkoholizmu u režiji Krešimira Dolenčića, puna britkog i kvalitetnog humora, porečku je publiku u prvoj sekundi uvukla u osobne priče Hane, Bebe, Dinke i Mateje, junakinja koje kroz plesnu terapiju otkrivaju uzroke svojih problema. Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić i Anita Matić Delić te njihov terapeut Luka Petrušić savršeno su iznijeli predstavu punu teških momenata, i dokazali da se o svemu može i treba govoriti otvoreno, uz puno suza, ali i smijeha.

Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula s autorskim je timom predstave "Furbaćona 2" na dodjeli nagrada zahvalila porečkoj publici na Srebrnom zubu zlatnog sjaja, rekavši: "Svaka je nagrada vrijedna, no ona koju dobiješ kod kuće uvijek ima posebno značenje. Podsjetimo, "Furbaćona 2", komedija na istarskoj čakavici u režiji Jasminka Balenovića te u izvedbi Lare Živolić, Luke Mihovilovića, Rade Radolovića i Valtera Roše otvorila je natjecateljski dio programa 12. Zlatnog zuba, a topao i dugotrajan aplauz ispunjenog gledališta već je prvog dana dao naslutiti da je ova predstava kandidat za nagradu.

Gotovo sve izvedbe rasprodane

Nagrade su uručili David Belas i Suzana Rupenović iz porečkog Pučkog otvorenog učilišta, koje je ove godine Zlatni zub podiglo na višu razinu. Od uvodnog "SHAKEspearea na EXit", legendarne predstave zagrebačkog Teatra Exit, pa sve do posljednje predstave festivala "Priče iz čarobne kutije" Teatra Naranča namijenjene djeci, gotovo sve izvedbe bile su rasprodane. Belas, voditelj glazbeno-scenske djelatnosti Učilišta posebno je zahvalio Gradu Poreču na potpori bez koje ovako bogat program festivala ne bi bilo moguće ostvariti.

Odlična atmosfera koja je u porečkom kazalištu vladala u protekla dva tjedna, kao i broj prodanih ulaznica, još jednom su potvrdili da porečko kazalište u ovoj sezoni kontinuirano nudi program za sve uzraste i interese prepoznat kod publike iz cijele Istre. Uz čak dvanaest izvedbi publika je mogla uživati i u koncertima Barbare Munjas, Cool Quarteta i Porečkih delfina, a pazilo se i na detalje poput ruža i mimoza za Dan žena te vrhunskog porečkog vina.

U službenom programu pored nagrađenih nastupili su Tarik Filipović, Ri teatar, Scena Gorica, Hit teatar, Kazalište Tragači i Centar mladih Ribnjak, a uz Grad Poreč pokrovitelji 12. Zlatnog zuba, festivala komedije i smijeha, i ove su godine bili Istarska županija, Ministarstvo kulture, Turistička zajednica Grada Poreča, Valamar Riviera i Vina Damjanić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum