IZLOŽBA MIRJANE HRVATIN

"MOJ SVIJET": Ekspresionistički zanos uz romantičarsku atmosferu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
"Poljubac" (Snimila Vanesa Begić)

"Poljubac" (Snimila Vanesa Begić)


"Moj svijet" naziv je izložbe Mirjane Hrvatin koja je otvorena u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u petak navečer, a moći će se razgledati do kraja mjeseca tijekom redovnog radnog vremena knjižnice.

Ova se autorica amaterski bavi pisanjem i likovnom umjetnošću već nekoliko godina, a to je treća njezina samostalna izložba. Prva je iskustva u svijetu likovnosti imala u tehnici ulja na platnu, a potom je tu tehniku zamijenila akrilom.

Povjesničarka umjetnosti Tina Širec Džodan veli za njezino stvaralaštvo da "potez kistom otkriva izvještenost baratanja tehnikom akrila na platnu te varira od širokih i blagih prijelaza tankog nanosa boje, do brzih, energičnih i pastoznih poteza čijom kombinacijom autorica gradi uravnoteženu kompoziciju. Njeni radovi stilski po malo podsjećaju na impresionističku maniru, no u svojoj su osnovi kombinacija stilova s kraja 19. stoljeća pa u potezu primjerice nalazimo ekspresionistički zanos dok je atmosfera ovih slika vrlo romantičarska. Ravnoteža boja, uz ponekad i kontrastne kombinacije, zaštitni je znak ovog ciklusa te platna odišu svojevrsnom harmonijom koja izaziva ugodu kod gledatelja".

Akademski slikar Đorđe Stošić kazao je pak da je nesigurnost početnika zamijenila svijest o savladanoj vještini slikanja i slike su dobile vizualnu sintetičnost, zaključujući da Mirjana Hrvatin na poetski način preobražava stvarnost u neku ljepšu zbilju.

Radovi su naslovljeni "Ljubavni prkos", "Poljubac", "Morska ljubavna", "Miris ljubavni", "U zanosu", "Ljubav", "Ljubavni dah"…

Izloženi se radovi mogu pogledati radnim danima od 7.30 sati do 19.30 sati, a subotom od 7.30 do 13 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom