Izložba fotografija u KarloBaru

GRGUR VIŠIĆ Ekspresivna retrospekcija za otvorenje sezone

| Autor: M. RADIĆ
Grgur Višić uz svoje radove (Marija Stojadinović)

Neke od fotografija Grgura Višića su digitalne, a neke analogne što se vidi po razvijenim fotografskim filmovima izvješenima uz njih. Time je Višić, kako kaže, htio prikazati kontrast između digitalnog i analognog, odnosno između modernog i starog svijeta

               

U sklopu programa Art Caffe u KarloBaru u Rojcu preksinoć je otvorena prva samostalna izložba fotografija pod nazivom "Retrospekcija" Grgura Višića.

Ivan Slijepčević je otvarajući izložbu kazao da mu je drago da može na ovaj način "krstiti" novu sezonu KarloBara, odnosno Dnevnog boravka Rojca.

- Višić se nametnuo kao jedan zaista logičan izbor za otvorenje, a njegova glad za istraživanjem i umjetničkom ekspresijom bila je i više nego dovoljan razlog da ga pozovemo, pogled na nešto što sam stvorio, rekao je otvarajući izložbu.

Neke od fotografija Grgura Višića su digitalne, a neke analogne što se vidi po razvijenim fotografskim filmovima izvješenima uz njih. Time je Višić, kako kaže, htio prikazati kontrast između digitalnog i analognog, odnosno između modernog i starog svijeta.

- To su fotografije iz mog života, moja putovanja, moji prijatelji, kaže Višić pa je prva fotografija s maturalca u Francuskoj, druga sa skijališta u Italiji, a ima ih i iz Pule i Zagreba. Na nekima se nalaze Višićevi prijatelji.

Višiću je fotografija hobi i nikada nije planirao baviti se time ili zarađivati od toga, tako da ovi radovi proizlaze iz njegove duše, kako to poetski opisuje. Višić studira u Zagrebu na Kineziološkom fakultetu, piše pjesme i svira gitaru i usnu harmoniku pa se nada da će jednog dana objaviti i album.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of