PAZIN

DRUŠTVO LIKOVNIH STVARATELJA: Velikom izložbom krenuli u novu godinu

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Društvo likovnih stvaratelja tijekom ove godine planira postaviti niz izložbi ne samo članova društva, već i mnogih gostiju, a tu su i humanitarne izložbe koje svake godine organizira DLS. Tijekom ove godine u "Galeriji LG" svaki će mjesec biti otvorena jedna izložba, a u nekim mjesecima i po dvije

U "Galeriji LG" Društva likovnih stvaratelja Pazin otvorena je izložba radova nastalih tijekom Fešte smokvi i smokvenjaka u Barbanu i Smotri ulja istočne Istre u Svetoj Katarini. Pazinski likovnjaci na oba su festivala izlagali slike tematikom povezane s događanjima na kojima su prvi put izložene, a inspirirane su smokvama i maslinama.

Na izložbi su 24 autora izložila 81 sliku, rekla je predstavljajući izložbu Nada Putinja, predsjednica Društva likovnih stvaratelja Pazin. Slike su grupirane po autorima tako da posjetitelji mogu vidjeti kako je svaki pojedini autor doživio i naslikao tematiku vezanu uz smokve ili masline. Radi se o različitim pristupima maslinama i smokvama kao vedutama, pejzažima ili isječcima pejzaža, ali i kao mrtvim prirodama. Uz to svaki se autor izrazio u tehnici koja mu leži ili koja mu se učinila prikladnom za obradu teme. Tako su na izložbi zastupljene gotovo sve tehnike, od ulja na platnu i akrila do drvoreza.

- Mislim da smo u ovu godinu, ovom izložbom, krenuli lijepim zamahom, rekla je Putinja, dodajući kako Društvo likovnih stvaratelja tijekom ove godine planira postaviti niz izložbi. Ne samo članova društva, već i mnogih gostiju, a tu su i humanitarne izložbe koje svake godine organizira DLS. Tijekom ove godine u "Galeriji LG" svaki će mjesec biti otvorena jedna izložba, a u nekima i dvije, dodala je Putinja, uputivši zahvalu Gradu Pazinu koji pomaže djelatnost Društvo likovnih stvaratelja Pazin.

Izložbu je otvorila Mirjana Galant, zamjenica gradonačelnika Grada Pazina, naglasivši kako Društvo likovnih stvaratelja uživa poseban status u gradu. Osim izložbi članova i humanitarnih izložbu u "Galeriji LG" održavaju se i brojne radionice. To je važno jer ovdje građani kreativno provode svoje slobodno vrijeme, baveći se likovnim umjetnostima koje ih obogaćuju, a slikajući nalaze zadovoljstvo i doprinose kulturnom životu lokalne zajednice.

- Pazin je jako ponosan na sve svoje udruge i na njihov doprinos razvoju civilnog društva. Zato Grad Pazin, u okviru svojih mogućnosti, redovito pomaže udrugama koje djeluju na njegovom području, rekla je Galant.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of