IZLOŽBA

ATELJE "MOZAIK GRAFIKA, RIJEČI, TVARI": Projekt koji čuva baštinu i tradiciju

| Autor: Lara BAGAR
S predstavljanja izložbe u Komunalnoj palači (Snimila Lara Bagar)

S predstavljanja izložbe u Komunalnoj palači (Snimila Lara Bagar)


Izložba se otvara 30. rujna u galeriji Sveta srca, a namjera je osvijestiti hrvatsku javnost o pedagoškoj i obrazovnoj izvrsnosti u vrtićima talijanske regije Emilija - Romagna

 

U galeriji Sveta srca 30. rujna otvara se izložba - atelje “Mozaik grafika, riječi, tvari”, kao dio programa obilježavanja 21. tjedna talijanskog jezika u svijetu i Dana talijanske kulture koje provodi Generalni konzulat Republike Italije u Rijeci - pod pokroviteljstvom Grada Pule, Istarske Županije i Talijanske Unije.

Izložbom, koju pak promiče Generalni konzulat u suradnji s Pulskom Zajednicom Talijana, vrtićem na talijanskom jeziku Rin Tin Tin, Arheološkim Muzejem Istre i zakladom Reggio Children, želi se osvijestiti hrvatska javnost o pedagoškoj i obrazovnoj izvrsnosti stečenoj u vrtićima regije Emilija.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić na jučerašnjoj je konferenciji za novinare kazao da je ponosan sam što je takav u Puli, kojemu je Grad domaćin i suorganizator.

- Ova filozofija stavlja dijete u središte pozornosti, kao subjekt s jakim razvojnim potencijalima. Obrazovanje ne samo da čuva kulturu, baštinu i tradiciju, već čuva i budućnost, a djeca su ona koja pokreću svijet nabolje. Ovo je projekt koji čuva baštinu i tradiciju, a talijanska baština velika je vrijednost grada i naša je dužnost čuvati ju“, istaknuo je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

O izložbi su, uz gradonačelnika i njegovog zamjenika Bruna Cergnula, govorili generalni konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini, ravnateljica vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich, županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo. Online je iz Italije prisustvovala i Claudia Giudici, izvršna direktorica zaklade Reggio Children koja poučava vrtićarce iz spomenute regije grafici i pripovijedanju.

"Vrtići su najotvoreniji za inovacije", istaknuo je Torbica, te naglasio da će izložba i radionice biti dvojezični. Pozvao je građane da pogledaju, ali i sudjeluju u projektu.

Osim same izložbe, koja će sve do 30. listopada biti predstavljena na talijanskom i hrvatskom jeziku, polaznici dječjih vrtića na hrvatskom i talijanskom jeziku sudjelovat će i u likovnim radionicama u ateljeima koje će voditi odgojiteljice vrtića Rin Tin Tin. Organizirat će se svakodnevno u tri termina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater