DANAS

Noć muzeja održat će se i u Vodnjanu, Raklju i Muntiću: Stalni postavi i drevne igračke

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Program u vodnjanskom ekomuzeju Istrian de Dignan počinje u 18 sati (Snimio Emilio Zonta)

Program u vodnjanskom ekomuzeju Istrian de Dignan počinje u 18 sati (Snimio Emilio Zonta)


Noć muzeja održat će se danas diljem Hrvatske, a osim u većim istarskim gradovima i mjestima, ove godine prvi put u Humu, Vodnjanu, Raklju i Muntiću.

Vodnjanski ekomuzej Istrian de Dignan od 18 sati započinje svoj program uz otvaranje izložbe radova članova Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula, slijedi kratka projekcija dokumentarnog filma "Skriveni pupoljci boljeg društva", uz projekciju mjuzikla "The girl in the blue dress" koji je snimljen i u ovom Ekomuzeju.

Za posjetitelje će biti otvorena i Palača Bettica. Prostor u prizemlju namijenjen je izlaganju arheološkog materijala (ranosrednjovjekovni sakralni objekti u okolici Gurana – crkva Sv. Šimuna i velika trobrodna bazilika, ostaci obližnjeg istovremenog naselja, crkva sv. Cecilije i sv. Severina).

Na prvom katu postavljena je vrijedna zbirka slika koju je u Veneciji sakupio slikar Gaetano Gresler te ostavio Gradu Vodnjanu 1818. godine. Radi se o ukupno 19 slika, uglavnom profane tematike (mrtva priroda, portret, bitka) iz razdoblja 17. i 18. stoljeća.

U Muntiću, u Galeriji Kapelan od 20 do 23 sata moći će se pogledati postav "Đogatule od uniput".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum