saznajemo

"Mlinar" gradio dimnjake u centru Rovinja bez dozvole Grada! Susjedi skočili na noge i sve prijavili. NI DRUGI POKUŠAJ OTVARANJA TAKO NIJE USPIO

| Autor: N. ORLOVIĆ RADIĆ

Pokušaj prodora pekarske industrije iz Zagreba, poznatije pod imenom "Mlinar", na drugu lokaciju u Rovinju opet nije uspio. Naime, želja je bila, uz postojeći objekt stacioniran na Trgu na mostu, da uđu u "krušni biznis" s još jednim prodajnim centrom, udaljenim od prvog kojih stotinjak metara unutar iste starogradske jezgre.

Unatoč već započetim radovima na prilagođavanju objekta novoj namjeni, a što je uključivalo postavljanje vanjskih jedinica, odnosno dva dimnjaka, posao je zaustavila dojava susjeda, a potom i kontrola gradskih redara koji su u zapisniku i prijavi napisali da se izvode radovi "bez odobrenja grada Rovinja".

Na temelju prijave bazirane i na činjenici da vlasnik prostora ne posjeduje dozvolu za radove, Grad Rovinj o svemu je izvijestio i Državni inspektorat, odnosno građevinsku inspekciju, kao i nadležni Ured za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Puli i Upravni odjel za gospodarstvo u Rovinju, uz napomenu kako za radove nije dobivena potrebna dokumentacija, odnosno akt za gradnju.

A da je upravo tome tako dokaz je i netom dobiveno rješenje Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije kojim je odbijen zahtjev trgovačkog društva Mlinar, pekarska industrija d.o.o. Zagreb za izdavanje rješenja o zadovoljavanju minimalnih tehničkih uvjeta za obavljanje djelatnosti, bez kojeg objekt ne može radit,i odnosno biti otvoren.

Zbog nedobivanja takozvanog MTU-a (minimalnih tehničkih uvjeta), susjedi su dobili prvu rundu. Naime, ne žele u svom dvorištu "Mlinara" s dimnjacima (jer tu se uz kruh peku i ostali krušni proizvodi). Pitanje je do kada, pošto se protiv ovog rješenja Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u roku od 15 dana može podnijeti žalba.

Valja podsjetiti da su se građani Carere 102, gdje je također trebalo doći do prenamjene djelatnosti iz trgovine u pekaru, izborili da se to ne dogodi uz pomoć odvjetnika i suda, pa je "Mlinar" na kraju sam odustao, odnosno napustio gradski prostor. U najnovijem slučaju riječ je pak o privatnom prostoru koji je dan u zakup, pa je situacija ovaj put ipak malo drugačija. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom