svečana dodjela ugovora

Odobreno sufinanciranje za projekte četiriju istarskih lučkih uprava. Ukupna vrijednost 6,1 milijuna kuna

| Autor: Glas Istre
(Foto: Istarska županija)

(Foto: Istarska županija)


U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, u Rijeci, danas je održana svečana dodjela ugovora i sporazuma za ukupno 37 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna, od čega za našu županiju 7,4 milijuna kuna. Uz ravnatelje županijskih lučkih uprava, ugovore su preuzeli gradonačelnici i načelnici s područja triju županija, a svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Tulio Demetlika.

Ugovore i sporazume dodijelio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a za područje Istarske županije odobreno je sufinanciranje za projekte 4 županijskih lučkih uprava, ukupne vrijednosti 6,1 milijuna kuna. Konkretno, Lučkoj upravi Pula odobreno je 2 milijuna kuna za izvođenje radova na „Izgradnji obalnog zida u luci Valbandon“; LU Poreč 2,5 milijuna kuna za izvođenje radova na projektu „Građenje građevine infrastrukturne namjene prometnog sustava (pomorski promet), 2. a skupine -lojp Santa Marina“, LU Rovinj 500 tisuća kuna za izvođenje radova na „Sanaciji dijela lojp Valdibora u Rovinju - dionica V“; te LU Umag-Novigrad 1,1 milijun kuna za izvođenje radova na „Rekonstrukciji obalnog zida gata kod hotela Kristal u luci Umag“.

Dodatnih 1,3 milijuna kuna odobreno je Gradu Umagu (500 tisuća kuna), Općini Kršan (400 tisuća kuna), Gradu Poreču (200 tisuća kuna) i Općini Medulin (200 tisuća kuna).

Zamjenik župana je i, u pratnji ministra Butkovića, obišao gradilište druge cijevi tunela Učka, te je izrazio zadovoljstvo napretkom radova.hbjk

Dovršetak Istarskog ipsilona u punom profilu, te probijanje druge cijevi na tunelu, smatra Demetlika, najznačajniji je projekt izgradnje cestovne infrastrukture u Istri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini