Otvoren foto natječaj

"VOLIM SVOJU ŽUPANIJU" Priče o ljepotama iz svih dijelova Hrvatske

  Natječaj "Volim svoju županiju" nastao je iz želje da se promoviraju ljepote svih kutaka Hrvatske, a fotografi mogu sudjelovati s najviše tri fotografije. Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – one prema ocjeni stručnog žirija i one u kojoj fotografija prikupi najviše glasova putem društvenih mreža

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Arena - Mirjana Oresković

Arena - Mirjana Oresković


Foto natječaj "Volim svoju županiju" u organizaciji Hrvatske zajednice županija otvoren je od ponedjeljka, a u dva tjedna, koliko će trajati, profesionalni i amaterski fotografi mogu poslati svoje radove koji će u konačnici ući u postav izložbe "Volim svoju županiju 2021." Radovi se predaju putem aplikacije na internetskoj stranici volimzup.hr. Glavna nagrada je kamera GoPro Hero 8 Black.

Predsjednica žirija Mare Milin

Natječaj "Volim svoju županiju" nastao je iz želje da se promoviraju ljepote svih kutaka Hrvatske, a fotografi mogu sudjelovati s najviše tri fotografije. Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – one prema ocjeni stručnog žirija i one u kojoj fotografija prikupi najviše glasova putem društvenih mreža. Predsjednica stručnog žirija je i ove godine profesionalna fotografkinja Mare Milin, koja je dio projekta petu godinu zaredom. Ona ističe da joj se ponekad zavrti u glavi od količine prijavljenih fotografija, ali puno više voli kada joj se "vrti u glavi i malo zalupa srce od kvalitete".

Novo vizualno ruho

Foto natječaj je ove godine dobio i svoje novo vizualno ruho, za koje je zaslužan dizajner Ivan Dilberović. Vizualni identitet zamišljen je kao prezentacija svake županije jednim tipografskim znakom i jednim motivom koji tu županiju čini prepoznatljivom.

Vizual je rezultat opsežnog istraživanja o svakoj pojedinoj županiji, razgovora s kustosima, povjesničarima, novinarima, prijateljima i mnogim drugima koji su na neki način sudjelovali u ovom projektu, ističe Dilberović.

-Prošlogodišnje izdanje natječaja privuklo je više od 1300 sudionika, a u nešto manje od dva mjeseca prijavljeno je impresivnih 3000 fotografija. Svakom pristiglom fotografijom svi sudionici, posjetitelji izložbe, baš kao i organizatori, otkrivali su djeliće Hrvatske za koje nisu bili ni svjesni da postoje, ističu organizatori natječaja.

Među brojnim fotografijama koje na stranicama natječaja volimzup.hr. predstavljaju sve hrvatske županije, jučer poslijepodne bile su i 24 s motivima iz Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of