DESETODNEVNI  PROGRAM

Večerašnjom odličnom predstavom počinju Dani Grada Labina. U subotu Psihomodo Pop

| Autor: Branko Biočić
Ilustracija (Foto arhiv Glasa Istre)

Ilustracija (Foto arhiv Glasa Istre)


Već ranije najavljena Noć Grada Labina, druga od dvije velike ljetne gradske fešte, održava se u subotu 13. kolovoza s velikim koncertom legendarnih rockera Psihomodo Pop i odličnog pop-rock cover benda Febra na labinskom starogradskom trgu

Sredinom kolovoza, uz iznimku posljednje dvije neuobičajene pandemijske godine, nizom događanja obilježavaju se Dani grada Labina. U nadi da će ovaj povratak u "normalu" potrajati, Grad Labin je i ove godine pripremio raznovrstan i šarolik program.

Večeras s početkom u 21 sat na "Špini" u labinskom starom gradu posjetitelji će moći besplatno uživati u hvaljenoj i nagrađivanoj predstavi za odrasle Tigar Teatra "Tri žene". Predstavu su postavili doajeni domaćeg teatra Miran Hajoš i Robert Raponja, a radi se o dramskom omnibusu koji donosi presjek života i rada vjerojatno tri najvažnije spisateljice ovih prostora s prijelaza 19. na 20. stoljeće, Dragojle Jarnević, Marije Jurić Zagorke i Ivane Brlić Mažuranić.

U petak 12. kolovoza u 20 sati u Gradskoj galeriji Labin otvara se jubilarni 25. Labinski uzlet likovnosti, izložba mahom renomiranih autora koje život ili stvaralaštvo vežu uz Labin i Labinštinu. Tematika ovogodišnjeg 'uzleta' je Sloboda, jedna od temeljnih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti duboko utkana u identitet grada, a poseban gost izložbe je poznati ukrajinski umjetnik Mikhail Reva.

Već ranije najavljena Noć Grada Labina, druga od dvije velike ljetne gradske fešte, održava se u subotu 13. kolovoza s velikim koncertom legendarnih rockera Psihomodo Pop i odličnog pop-rock cover benda Febra na labinskom starogradskom trgu. Na alternativnoj pozornici kod Špine od 22 sata zasvirat će riječke Dijagnoze s presjekom regionalnih rock hitova, te sjajni i sve popularniji domaći blues-rockeri Restless Sea. Od 17.30 sati s Trga kreće i tradicionalna Atletska utrka Grada Labina, a po završetku utrke i dodjele medalja, prije početka koncerata, okupljenima će zasvirati labinski Gradski orkestar. Valja napomenuti kako će zbog održavanja manifestacije promet Titovim trgom biti obustavljen od 17 do 4 sata, a za vrijeme trajanja utrke zatvorena će biti i glavna prometnica kroz naselje Presika.

Na sam blagdan Velike gospe, u ponedjeljak 15. kolovoza, u jutarnjim satima održava se planinarski pohod na Skitaču, u suorganizaciji PD "Skitaci". Ruta započinje na Titovom trgu u 8 sati, a prema Skitači se kreće kroz Podvinje. U 11 sati u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u labinskoj starogradskoj jezgri bit će služena svečana sveta misa.

Idućega dana, u utorak 16. kolovoza u 9.30 sati na pitoresknom imanju OPG Rogulić Novak u Ripendi Verbanci, bit će proglašene i nagrađene najljepše okućnice MO-a Grada Labina. Središnji događaj obilježavanja Dana Grada svakako je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Labina, koja će se i ove godine održati u Maloj dvorani labinskog Sportskog centra Franko Mileta. Sjednica će se održati u srijedu 17. kolovoza, a početak je najavljen za 11 sati. Svečanost će se moći javno pratiti i putem video linka koji će biti dostupan na web stranicama Grada Labina. U večernjim satima istoga dana na Špini će nastupiti najpoznatija hrvatska sopranistica i operna diva Sandra Bagarić u klavirskoj pratnji maestra Darka Domitrovića. Koncert je, kao i sva druga događanja, besplatan za sve posjetitelje a početak je zakazan za 20.30 sati.

S jednim koncertom alternativne glazbe, mističnog naziva "Seasick Musick" koji će se održati idućeg dana, u četvrtak 18. kolovoza od 21 sat na Špini, te još jednim izdanjem izrazito uspješnog "Wine & Music Night" u Parku hrvatskih branitelja u večer petka 19. kolovoza, zaokružit će se bogat, zanimljiv i raznovrstan program ovogodišnjih Dana grada Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater