LABIN

Dječja reduta defilirala glavnom ulicom Zelenice: U 18 maškaranih skupina sudjelovalo oko 650 djece


Glavnom labinskom ulicom Zelenice koja je, zbog maškara u subotu većim dijelom dana bila zatvorena za promet, prošlo je 18 maškaranih grupa iz dječjih vrtića i osnovnih škola Labinštine. U dječjoj reduti koju je organizirala udruga Labinjonska kompanija - domoća fošarija uz potporu Grada Labina, Turističke zajednice Labin i mnogobrojnih sponzora, prošlo je oko 650 djece u slikovitim i šarenim skupinama.

"Vitamini" iz Dječjeg vrtića "Kockica" Kršan, "Diplomci" iz OŠ I. L .Ribara Labin, čak 14 skupina iz Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac Labin, a iz OŠ Matija Vlačić Labin u povorci su sudjelovali Motetovi mušketiri, dok je Područna škola iz Rapca predstavila 100 milja Istre.

- Prijašnjih godina smo imali Labinjonski đir, a od prošle godine smo htjeli uključiti što više djece kako bi se predstavila svojim maštovitim kostimima i kreacijama. Uz dječju redutu male maškare sudjelovati će i u velikoj povorci 2. ožujka kada ćemo spaliti pusta. Suradnja sa školama i vrtićima je jako dobra. Bilo bi sada i više djece, ali su mnoga bolesna ili odsutna pa će svi oni koji su propustili ovu redutu, sudjelovati u velikoj povorci kada će biti još više djece, rekla je Milena Simeunović, predsjednica udruge Labinjonska kompanija - domoća folšarija. Najavila je da će skupina od 40-ak velikih maškara iz folšarije sudjelovati 16. veljače u Srečincu kod Varaždina gdje gostuju već treću godinu, a njihovi domaćini uzvraćaju posjet na ljetnom karnevalu u Rapcu. Labinske maškare pozvane su 23. veljače i na Pulski karneval, 24.veljače u Pehlin, a 27.veljače svojim će posjetom i ludorijama razveseliti štićenike Centra za osobe s poteškoćama u razvoju "Liče Faraguna". Drugog ožujka u Labinu će se održati velika maškara povorka sa spaljivanjem pusta, vrhunac će Folšarija imati dan kasnije na Riječkom karnevalu, a ovogodišnje pusne svečanosti završiti će 5. ožujka Dječjim maskenbalom u 17 sati u Lamparni. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini