ODRŽAT ĆE SE KRAJEM STUDENOG

USUSRET POREČKOM MEĐUNARODNOM SAJMU RIBARSTVA CROFISH: Istarska delegacija razgovarala o suradnji Poreča i talijanskog ribarskog grada Chioggie

| Autor: Glas Istre
Crofish u Poreču 2018. godine (Snimio Milivoj Mijošek)

Crofish u Poreču 2018. godine (Snimio Milivoj Mijošek)


U talijanskom gradu Chioggia održana je prezentacija i najava 14. Međunarodnog sajma ribarstva "Crofish", koji će se održati u Poreču krajem studenog. Prezentaciju, koju je održao predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, u ime Istarske županije podržali su pročelnik za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Ezio Pinzan, zatim gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u ime grada domaćina, te predstavnici Ministarstva poljoprivrede i LAGUR-a "Istarski švoj".

Domaćin prezentacije, gradonačelnik Chioggie Mauro Armelao, koji je uz pedesetak predstavnika ribara, udruženja i medija popratio prezentaciju, najavio je posjetu sajmu, kao i prijedloge za suradnju gradova Poreča i Chioggie.

Momić je objasnio da s Chioggiom imaju dobru suradnju, Poreč i Chioggia dijele isto more i postoji gotovo neka vrsta bratimljenja. Stoga su istarski predstavnici odlučili doći u Chioggiu da bi prezentirali Crofish i pozvali sve na sajam koji će se u studenom održati u dvorani Žatika. Također, naglasio je da je ideja da se ova dva grada još više zbliže, možda izravnom morskom linijom koja bi još lakše povezivala ova dva grada i bila svojevrstan most za turiste s obje strane.

Gradonačelnik Peršurić zahvalio je gradonačelniku i domaćinima, podsjetio da je prošlo četiri godine otkako su prvi put bili u Chioggi i od tada se suradnja između ova dva grada konstantno razvija kroz nove ideje za suradnju.

Istarska delegacija je, nakon prezentacije, obišla grad Chioggiu i nadaleko poznate tržnice ribe koje su prepoznatljivi simbol jednog od najvažnijih ribarskih gradova u Italiji, ali i na Jadranu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater