OSNIVAČKA SKUPŠTINA

UDRUGA "KRILO LABINA": Veća potpora djeci s teškoćama u razvoju

| Autor: Branko BIOČIĆ
Vesna Ferluga Antić prva je predsjednica udruge

Vesna Ferluga Antić prva je predsjednica udruge


Želja im je promicati zajedništvo u udruzi, jer, kako su rekli, samo međusobnim pomaganjem i zalaganjem mogu doći do cilja. Također, planiraju surađivati s udrugama koje se bave sličnom problematikom te u budućnosti kreirati projekt za osnivanje stambene zajednice za njihovu djecu

U prostorijama Crvenog križa Labin održana je osnivačka skupština Udruge "Krilo Labina". Predsjednica udruge i jedna od inicijatora njezina osnivanja Vesna Ferluga Antić istaknula je kako su uvidjeli potrebu da se roditelji i svi oni dobronamjerni ljudi koji su prepoznali problematiku i žele pomoći i sudjelovati u kreiranju boljeg i humanijeg života djece s poteškoćama u razvoju udruže na jednom mjestu. Time bi se zajedno i svrsishodnije mogli boriti za dostojanstvo i budućnost djece i njihovih obitelji.

Podrška okoline

- Kad smo se odlučili na osnivanje udruge znali smo da neće biti lako. Znali smo da ne znamo puno. Nada Luboteni nas je vodila na našem putu k osnivanju udruge. Kako budemo djelovali imat ćemo sve više potrebnog znanja. Iznenadila me pozitivna reakcija javnosti i podrška koju smo dobili, poručila je u uvodnom izlaganju Ferluga Antić.

Posebno je istaknula vijećnicu Tanju Pejić koja je, kako je kazala, pokazala veliku empatiju i interes za udrugu. Pejić se odazvala i skupštini. Potom je izdvojila predsjednicu Gradskog vijeća Eni Modrušan, koja nije mogla prisustvovati skupštini jer je na putu, "ali je uvijek našla vremena za razgovor s nama", dodala je Ferluga Antić. Veliku podršku dobile su i od Marka Perkova i Ozrena Catele iz Centra za inkluziju, koji su službeno u Zagrebu, ali su im uputili čestitku i stavili se na raspolaganje za eventualnu pomoć. Jednako tako, podršku im je dao i Daniel Zahtila, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom, te ponudio pomoć. Podrška je stigla i od ravnateljice Centra "Liče Faraguna" Martine Herceg, koja je bila na skupštini, kao i od Grada Labina, a skupštini je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.

Na skupštini je za predsjednicu izabrana Vesna Ferluga Antić, za zamjenicu Silvija Česnik, a za tajnicu Danica Njenjić. Želja im je promicati zajedništvo u udruzi, jer, kako su rekli, samo međusobnim pomaganjem i zalaganjem mogu doći do cilja. Također, planiraju surađivati s udrugama koje se bave sličnom problematikom te u budućnosti kreirati projekt za osnivanje stambene zajednice za njihovu djecu. Poručili su i danas da se užasavaju domova te da svoju djecu ne žele dati u dom.

Slijedi registracija

Dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada poručila je da će članove udruge voditi ljubav prema njihovoj djeci te kako će uvijek imati potporu Grada.

- Nekad se ne uspije sve riješiti. I sami znate koliko je potrebno vremena od odluke do realizacije. Zadnji primjer imamo u Centru za inkluziju gdje se implementacija podizne rampe odužila, ali se iskreno nadam da će početkom idućeg tjedna, ako ne za vikend, biti u funkciji. Zajedno možete jako puno napraviti. Možda ne brzinom kojom biste vi željeli, ali svakako možete doći do cilja. Nažalost, država tu ne odrađuje svoju ulogu, ali oni moraju shvatiti kako podržati roditelje njegovatelje, rekla je Mohorović Čekada.

Osnivačkoj skupštini odazvali su se i brojni roditelji djece s teškoćama u razvoju koji su već ispunili pristupnice. Slijedeći korak je registriranje udruge i njezina borba za veću pomoć i potporu djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini