LABIN

U rujnu kreće završetak Spomenika rudaru borcu

| Autor: Branko Biočić
Labin - Spomenik rudaru borcu

Labin - Spomenik rudaru borcu


Monumentalni Spomenik rudaru borcu u središtu Labina s gigantskim čekićima koji poput potpornih pilona "drže" i istovremeno otkrivaju podzemni hodnik napravljen 80-ih godina prošlog stoljeća nikada nije do kraja dovršen. Autori su mu bili   umjetnik Quitino Bassani i arhitekt Berislav Iskra.

Osmislili su spoj konstrukcije i estetike, težine i snage šest metara visine i težine od 30 tona. Stoga valja pozdraviti namjeru o dovršenju spomenika. Godinama se o tome pisalo i najavljivalo kao dovršetak i uređenje spomen prostora rudaru borcu u samom centru Labina.

Vijest koja će obradovati sve Labinjane glasi da je napokon ovaj tjedan potpisan ugovor za dovršetak uređenja Spomenika rudaru borcu. Gradonačelnik Valter Glavičić potpisao je odluke o odabiru najpovoljnijih ponuda za ove radove koji su podijeljeni u dvije grupe, odnosno na građevinske radove vrijedne ukupno pet milijuna kuna bez PDV-a te na radove postavljanja dekorativne rasvjete vrijedne 1,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Slijedom provedenih postupaka javne nabave kao izvođači radova odabrani su De Conte iz Labina kao najpovoljniji ponuđač za građevinske radove te trgovačko društvo Elektra iz Labina za radove dekorativne rasvjete. S odabranim izvođačima je sklopljen okvirni sporazum na četiri godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter