BAL POLUPISMENIH VAMPIRA

OSKVRNUT SPOMENIK PALIM BORCIMA NA LABINSKOM GROBLJU Spomenik išaran kukastim križevima i fašističkim znakovljem, spominju i Madrid?!

| Autor: Branko BIOČIĆ


Spomenik palim borcima na Gradskom groblju u Labinu osvanuo je danas išaran kukastim križem, oznakom SS brigade te natpisom na poleđini koji asocirana na grob Ante Pavelića u Madridu.

Kod oskvrnutog spomenika zatekli smo radnike labinskog Komunalnog poduzeća 1.Maj koji su došli očistiti spomenik i izbrisati neprimjerene natpise i fašističke znakove. Rekli su nam kako ovo nije prv puta da čiste ovaj spomenik i brišu ovakve natpise te da su neodgovorni vandali čak skidali i slova sa natpisa palim borcima. Ovo im je već treći puta da rade ovaj posao, rekli su.

- Ovakvi izljevi vandalizma su za svaku osudu, no vandalima jedna stvar očito nije jasna , oni na kraju plate čišćenja i sanacije. Svakom normalnom je jasno kako bi bilo pametnije taj novac potrošiti na djecu ili sport u gradu. No, kao i dosad mi ćemo to urediti u najkraćem roku i nastaviti živjeti svoj život utemeljen na antifašističkim vrijednostima. A kako bismo prevenirali ovakve incidente u budućnosti, uvest ćemo video nadzor, rekao je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić. Direktor Komunalnog poduzeća 1.maj Labin Alen Golja je dodao

- 1.Maj već uklanja posljedice vandalskog ponašanja i vrlo brzo ćemo sve očistiti i sanirati. Jasno da apeliramo na građane da ne čine takve nepametne stvari za naš grad, no nećemo ostati samo na apelu. Već smo naručili kamere i daljnji   vandalizam planiramo suzbiti video nadzorom, rekao je Golja, direktor trgovačkog društva 1. Maj d.o.o. Labin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter